image

Werkgroep Obama verkende encryptie-backdoors

donderdag 24 september 2015, 16:07 door Redactie, 4 reacties

Een werkgroep van de Amerikaanse regering heeft de mogelijkheden verkend zodat techbedrijven de autoriteiten toegang tot versleutelde communicatie zouden kunnen geven. De werkgroep stelde dat de oplossingen "technisch haalbaar" waren, maar allemaal nadelen hadden.

Binnen de Amerikaanse overheid en opsporingsdiensten wordt al langer gesproken over de impact van encryptie op het opsporingswerk en de mogelijkheden om toegang tot versleutelde communicatie te krijgen. De werkgroep verkende vier mogelijkheden, zo blijkt uit een memo waar de Washington Post over bericht. Volgens de groep zouden alle voorgestelde oplossingen uiteindelijk een centraal punt voor aanvallen worden. Ook zouden de door de overheid voorgestelde technische oplossingen als backdoors of opzettelijke kwetsbaarheden worden gezien, wat voor spanning met techbedrijven zou zorgen, terwijl samenwerking juist nodig is, zo laat de memo verder weten.

De oplossingen bestonden onder andere uit het verspreiden van spyware via de automatische updatefunctie van software en het gebruik van encryptiesleutels waarbij techbedrijven en opsporingsdiensten elk een deel van de sleutel zouden hebben. In een reactie stelt een woordvoerder van de National Security Council dat de ideeën niet worden uitgewerkt. De Amerikaanse overheid zou de ontwikkeling en het gebruik van sterke encryptie juist aanmoedigen. Daarbij stelt de woordvoerder ook dat encryptie criminelen kan helpen en zo een uitdaging voor de openbare veiligheid is.

Reacties (4)
24-09-2015, 17:13 door Spion
Tja ze moedigen gebruik van encryptie aan, maar zodra jij je systeem encrypt dan ben je in hun ogen direct verdacht.
24-09-2015, 21:52 door Anoniem
Door Spion: Tja ze moedigen gebruik van encryptie aan, maar zodra jij je systeem encrypt dan ben je in hun ogen direct verdacht.

Je mag je eigen apparaten zeker encrypten, echter zodra je verdacht bent dan word je netjes gevraagd om het wachtwoord.
Tja verschillende mensen hebben daar ook verschillende meningen over.

Ik vind het woord verdachte al veel te ruim, laat ze maar eerst bewijzen dat iemand iets heeft gedaan, en dan vraag je het pas. Maar ook interresant is alles wat is te kraken daar willen ze toegang tot, en hoever mag je daar in gaan?
Gelukkig hebben we nog geen usb aansluiting in onze kop zitten zodat ze al je gedachten kunnen downloaden.

Maar daar hebben ze dan weer andere technieken voor.
25-09-2015, 09:34 door Anoniem
Is toch ook maar beperkt houdbaar. Zodra bekend wordt dat ze hier mee bezig zijn worden alle Amerikaanse producten niet meer vertrouwd door crimi's. Als ze dat op dit moment nog wel worden trouwens, de NSA's TAO unit heeft wat dat betreft al een nekslag al uitgedeeld.
25-09-2015, 22:45 door Anoniem
Door Anoniem:Zodra bekend wordt dat ze hier mee bezig zijn worden alle Amerikaanse producten niet meer vertrouwd door crimi's.
Bij mij is, om die reden, al jaren geleden alle amerikaanse rotzooi het huis uit gegooid, dan wel verkocht.
't Is dat geen enkel ander land processors bakt, anders had ik die er ook uit gemieterd.
Ennuh, ik ben geen crimineel...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.