image

Beveiliging van draadloze netwerken

woensdag 27 maart 2002, 16:41 door Redactie, 2 reacties

Om het risico van 'ongewenste aansluitingen' in draadloze netwerken tegen te gaan brengt Internet Security Systems de Wireless Scanner op de markt.
Met dit product kunnen bedrijven de beveiligingsrisico's in hun draadloze netwerk identificeren, zoals misbruik door eigen medewerkers of een inbraak van buitenaf. (Computable)

Reacties (2)
28-03-2002, 02:21 door parser
Wat is de kans dat een bedrijf een dergelijk apparaat koopt?

Nu doen bedrijven niets om hun draadloze netwerken te beschermen. Van alle 802.11b netwerken die ik in het wild ben tegengekomen gebruikte er niet een ook maar enige vorm van beveiliging.

Tenzij je het als een uitdaging beschouwd voor inbrekers om een laptop + 802.11b WLAN kaartje TCP/IP te laten spreken. Als er niets veranderd wordt het vernielen van wlan netwerken een nieuwe sport voor vandalen.

Men zal wel weer wachten op de eerste incidenten...
30-03-2002, 09:32 door unicorn
Waarschijnlijk gaan bedrijven idd. wachten op incidenten. Dat doen ze wel vaker (als in eigenlijk altijd) als ze niet voorheen goed onderbouwd advies krijgen hoe ze wel met die nieuwe technologie overweg moeten.

Vandaar dat er niet alleen op dit gebied, maar op alle risicovolle gebieden, mensen met enige regelmaat moeten publiceren wat de risico's zijn en hoe ze opgelost kunnen worden, liefst voordat ze ontstaan.

Onderzoek is in dit geval ook nog leuk om te doen, en dan zul je zien dat er al een groot aantal bedrijven bezig zijn met in elk geval WEP aan te zetten (ik weet het, ook het kraken van WEP stelt niet zo heel veel voor, mits je in relatief korte tijd voldoende data te pakken kunt krijgen), lang niet voldoende, maar in elk geval beter dan een volledig default installatie die je jammer genoeg ook nog steeds tegen kunt komen als je een beetje rondloopt of rijd met je IEEE 802.11b enabled laptopje...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.