image

Bild verplicht abonnement voor adblock-gebruikers

dinsdag 13 oktober 2015, 13:00 door Redactie, 31 reacties

De Duitse uitgever Axel Springer is een proef met een nieuw verdienmodel gestart, waarbij adblock-gebruikers de website van het Duitse dagblad Bild niet meer kunnen bezoeken tenzij ze een abonnement afsluiten. Dat heeft de uitgever vandaag bekendgemaakt.

Gebruikers hebben de keuze om hun adblocker uit te schakelen of 2,99 euro per maand te betalen. In dit laatste geval zal de website bijna vrij van advertenties zijn en 50% sneller laden, aldus de uitgever van Bild. Bezoekers die de adblocker niet uitschakelen of geen abonnement afsluiten zullen geen toegang meer tot de content op Bild.de krijgen. "Bild reageert op het toegenomen adblocker-gebruik door een nieuwe dienst te testen", zegt Donata Hopfen, voorzitster van het BILD Group Management Board. Volgens Hopfen wordt er zo tegemoet gekomen aan de eisen van lezers en de advertentiemarkt, die erg belangrijk voor de uitgever is.

"Zelfs op internet moeten journalistieke diensten worden gefinancierd", aldus de voorzitster. Ze wijst onder andere naar advertenties als een bron van inkomsten. Zonder deze inkomsten zou onafhankelijke journalistiek niet mogelijk zijn, zo laat ze verder weten. Binnen het "Anti-Adblocker Initiative", zoals Bild het nieuwe initiatief noemt, worden verschillende manieren getest om gebruikers over het adblock-gebruik te waarschuwen.

Volgens Axel Springer zijn adblockers illegaal. Duitse rechters hebben inmiddels meerdere keren bepaald dat internetgebruikers het recht hebben om advertenties te blokkeren. Onlangs verloor Axel Springer nog een rechtszaak tegen Adblock Plus. Persbureau Reuters meldt dat meer dan 30% van de Duitsers een adblocker gebruikt om advertenties mee te blokkeren. In Nederland zou dit percentage op 14% liggen. Adblockers zouden de advertentie-industrie vorig jaar volgens Adobe en PageFair 20 miljard euro hebben gekost.

Reacties (31)
13-10-2015, 13:01 door Anoniem
Nou, dat is dan de eerste aanleiding om het verwerken van advertenties te spoofen in plaats van te blokkeren. Goede bewegingsrichting! *kuch*
13-10-2015, 13:09 door Anoniem
Is toch een mooie keuze voor de gebruiker.
13-10-2015, 13:24 door Anoniem
Adblockplus:

-add easylist germany (not easylist + easylist germany) from
http://adblockplus.org/en/subscriptions

alle overige easylists uitzetten en hoppa de website werkt weer.
13-10-2015, 13:59 door Anoniem

Adblockers zouden de advertentie-industrie vorig jaar volgens Adobe en PageFair 20 miljard euro hebben gekost.

De mensen die add blockers gebruiken doen uberhaubt al niets met advertenties. Laat staan dat ze er op klikken. Dus hoezo kost dat 20 miljard?
13-10-2015, 14:11 door Anoniem
Rechter of overkoepelende organisatie van de pers moet Bild op de vingers tikken. Ze zijn zelf schuld van het gebruik van adblockers. Wanneer zij niet kunnen zorgen voor advertenties die geen scripts uitvoeren, geen bewegende beelden bevatten, geen drive-by-downloads bevorderen enz. enz., zijn ze zelf de vervuiler en moeten ze zelf betalen.

Op mijn werk heb ik geen ad-blocker (mag zelf niets installeren), ga ik dan naar een site als die van AD, krijg ik regelmatig de pop-up of ik een langlopend script wil stoppen. Dat moet ik dan ook doen, anders krijg ik die pagina niet te zien. Dat is niet mijn schuld, maar die van de advertenties. Zolang een beheerder van een site zich niet verantwoordelijk voelt voor de advertenties, "want uitbesteed", heb ik het recht om de werking van mijn systeem te beveligen. En aangezien ik niet kan zien of een script kwaadaardig is, wil ik het kunnen blokken.

Als ze een krant zijn, moeten ze op de site maar op dezelfde manier adverteren als op papier: stilstaande tekst en plaatjes, zonder verborgen achtergrond.
13-10-2015, 14:18 door rsterenb
En als je naast een adblocker ook noscript gebruikt dan kan je gewoon artikelen bekijken. Vooralsnog een beetje kansloos dus.
13-10-2015, 14:46 door Anoniem
Bild staat nu bij mij op de zwarte lijst.
Als Bild eist dat Adblock uitgaat, dan is de site een veiligheidsrisico.
13-10-2015, 14:53 door Anoniem
Zoals #rsterenb al zei; noscript is de oplossing. Websites zoals Tweakers hebben er ook al een handje van... huilie huilie mentaliteit; zonder ads kunnen wij niet overleven. De techniek is net als het leven, altijd in beweging en dus moet je mee bewegen.
13-10-2015, 15:09 door Anoniem
Bild.de staat zo ongeveer gelijk aan telegraaf.nl, je kan dus gemakkelijk zonder.

Next.
13-10-2015, 15:13 door Anoniem
Door rsterenb: En als je naast een adblocker ook noscript gebruikt dan kan je gewoon artikelen bekijken. Vooralsnog een beetje kansloos dus.

Ik dacht al dat ik gek was. ABP+noscript en bild.de is gewoon te lezen zonder ads.
13-10-2015, 15:26 door Anoniem
Als websites het nou laten bij simpele tekstadvertenties, zo hier en daar tussen de content, vind ik het helemaal niet erg om de adblocker uit te schakelen. Maar tegenwoordig zijn ze dermate opdringerig EN nog eens gevaarlijk, dat ik alles blokkeer.
Trouwens, ik vind het geen probleem om een kleine bijdrage te doen in de vorm van een abonnement waarmee je volledige toegang krijgt. Dat geldt voor de websites waar ik zo goed als dagelijks kom, niet degene waar ik af en toe kom.

Wat er bij niet in gaat: als ik mijn adblocker uitschakel, hoe kan het dat een website daar geld voor krijgt? Ze verdienen toch alleen aan clicks en niet aan bannerimpressies?
13-10-2015, 15:32 door Anoniem
Inderdaad, met Noscript aan (+AdBlock natuurlijk) heb ik geen centje last. Maar daar zullen ze vast wel wat op vinden.

Nu was dit de eerste keer dat ik dat blad bekeek. Nou daar mis je toch echt niets aan als je dat niet zou mogen bekijken. Wat een ordinair sensatieblad is dat zeg, ze moeten het blijkbaar hebben van schunnige foto's en onzinnige verhalen. Was dus ook meteen de laatste keer.

Maar het zou besmettelijk kunnen werken op andere tijdschriften en/of kranten. Zal niet veel helpen, wanmt degenen die een AdBlocker gebruken vinden na verloop van tijd altijd wel een route om toch te krijgen wat ze willen: een advertentieloze site, of in elk geval een site zonder al die bewegende troep.

Daarnaast zitten de AdBlock (en -soortgenoten) filtermakers ook niet stil, dus na een tijdje komt er van die kant weer een oplossing.
13-10-2015, 16:06 door Anoniem
Als je dan toch moet betalen dan moeten er ook helemaal geen advertenties meer zijn en niet "bijna geen" advertenties.
13-10-2015, 16:08 door Anoniem
In dit laatste geval zal de website bijna vrij van advertenties zijn

Hoezo *bijna* vrij? Dat klinkt als een hellend vlak: Nog eentje extra... nog eentje.... nog eentje dan.
13-10-2015, 16:34 door Anoniem
Axel Springer (eigenaar van Bild en nog veel meer) gaf aan:
"Journalistieke content is slechts een middel om lezers de advertenties te laten zien"

Dan weet je wel hoe laat het is. Journalistiek is dood.
13-10-2015, 16:55 door Anoniem
Bild ziet er toch al uit als één grote schreeuwende advertentie, daar is niets aan verloren. Journalistieke inhoud, wat een giller.
13-10-2015, 18:21 door Anoniem
Adblockers zouden de advertentie-industrie vorig jaar volgens Adobe en PageFair 20 miljard euro hebben gekost.

Als je uitgaat van een 100% bereik, als je uitgaat van 100% interesse bij de consument.
100% rendement c.q. interesse van de consument is belachelijke whishful thinking.
En het is ronduit idioot dat dit soort cijfers van gemiste inkomsten door geen 100% bereik maar voor zoete koek worden geslikt en gereproduceerd.

Als dit, als dat, dan...
waren we zelf allemaal olumpisch kampioen in iets geweest!
Jouw schuld dat dat nu niet zo is!
Stommert!

Kletskoek dus.
De advertentie industrie heeft vorig jaar een grotere winstgroei doorgemaakt dan andere sectoren.
Dat was de advertentierupsjes echter nog niet genoeg en daarom gaat men rustig door met oorlog voeren tegen publiek dat ze nooit zullen krijgen.
Omdat de interesse er simpelweg niet is.

100% 'marktpenetratie' ?
Vergeet het maar.
13-10-2015, 18:46 door Anoniem
Door Anoniem:
In dit laatste geval zal de website bijna vrij van advertenties zijn

Hoezo *bijna* vrij? Dat klinkt als een hellend vlak: Nog eentje extra... nog eentje.... nog eentje dan.

Precies. Alle ellende is in het verleden ooit begonnen met de toevoeging van "een enkele" advertentie. Daarna ging het hek van de dam en op vele sites kost het binnenhalen van de advertenties meer bandbreedte dan de geboden content. Die advertentieboeren zijn totaal van het padje geraakt als ze dan durven beweren dat het gebruik van een adblocker diefstal is, want: mijn internet-abo, mijn bandbreedte, mijn euro's.
13-10-2015, 19:56 door Ignitem - Bijgewerkt: 13-10-2015, 19:57
Door Anoniem:
In dit laatste geval zal de website bijna vrij van advertenties zijn

Hoezo *bijna* vrij? Dat klinkt als een hellend vlak: Nog eentje extra... nog eentje.... nog eentje dan.

Bijna == helemaal niet

Je hebt gelijk.De betaalde variant is dus helemaal geen advertentievrije site.

Tevens wordt er niet gesproken over trackers. het is aannemelijk dat je nog steeds met je privacy betaalt, en er nog steeds een profiel van je wordt opgebouwd dat voor veel geld verkocht wordt.
Ze hebben nu zelf je echte naam, adres en bankrekeningnummer. Dat zal je profiel nog waardevoller maken.
13-10-2015, 22:49 door Anoniem
Nu heb ik ook eens geprobeerd of ik nog op de Bild kan komen, en in eerste instantie wordt ik geblokkeerd, maar na het verwijderen in Noscript van gewoon alle blokkeerbare objecten waaronder ook "bild.de" funtioneert de website zoals het hoort.
14-10-2015, 01:06 door Anoniem
Maar veel gebruikers van advertentie-blokkeerders gebruiken die eigenlijk voor een heel ander doel, nl. het blokkeren van kwaadaardige advertenties. In dat opzicht veel effectiever dan het hebben van een anti-virus oplossing - alhoewel men ook niet geheel zonder AV kan.

BILD zou m.i. een klein puntje gehad hebben als ze zouden kunnen garanderen dat hun advertenties op de website geen kwaadaardige code kan bevatten, maar dat kunnen ze niet.

De volgende stap moet nu nog worden om ook de ID tracking en monitoring alsnog te kunnen blokkeren!
De "disconnect" extensie doet een aardige gooi geholpen door "Privacy Badger", maar dan moet je als gebruiker wel even de nodige schuifjes op rood zetten. Adguard is wat mij betreft een hele fijne adblocker (niet gratis), die als localhost draait op je machine en detectie scripts in alle webpagina's die je bezoekt injecteert.

Met het nieuw voorgestelde AMP html protocol heeft men (=de grote globale spelers verenigd) het plan om maar gelijk alle javascript en CSS restrictief ui te faseren en zo wil deze lobby en met name Google de advertentie-tsunami als ingebedde frame-content ongehinderd door onze strot duwen. Als motief geven ze dan dat alle code de pagina's zo langzaam laat laden. Waar het hen eigenlijk om gaat, noemen ze niet, de adblockers de wind uit de zeilen nemen.

Wat dat betreft zijn we nog niet klaar met die advertientieboeren en de zes globale media giganten, ze hebben ongezien nog wel wat kaarten in de mouw gestoken zitten. We zien wel wat het wordt. "De game is on, folks!".
14-10-2015, 09:27 door Anoniem
Ik gebruik ABP maar waar mogelijk heb ik een abbo op een site. Dat zijn er niet veel overigens. Zo heel veel sites bezoek ik niet dagelijks. De mensen die er werken als mede de infrastructuur enz enz moeten ergens van betaald worden of zit hier iedereen de hele dag gratis en voor niets te werken?

Kortom, prima als sites een alternatief bieden maar dan moet het wel 100% reclame vrij zijn.
14-10-2015, 09:59 door Anoniem
Door Anoniem: Zoals #rsterenb al zei; noscript is de oplossing. Websites zoals Tweakers hebben er ook al een handje van... huilie huilie mentaliteit; zonder ads kunnen wij niet overleven. De techniek is net als het leven, altijd in beweging en dus moet je mee bewegen.
Laat Tweakers nou juist een voorbeeld zijn hoe het niet moet... Ik wil best mijn adblocker op Tweakers uitzetten - maar toen ik dat probeerde bleek, dat ik *ook* nog een stapel trackers moet toelaten, anders worden er nog geen ads vertoont. En trackers toelaten doe ik dus niet - sorry Tweakers.
14-10-2015, 18:21 door Anoniem
Zelfs als ik Adblock uitzet constateert Bild nog steeds dat hij aanstaat! Maar er is ook een andere weg. zet in de file hosts in c:\Windows\System32\drivers\etc\ de regel "127.0.0.1 ww251.smartadserver.com" (zonder ") en je hebt in andere browsers geen advertenties meer in bild.de
14-10-2015, 21:51 door Anoniem
Door Anoniem: Zelfs als ik Adblock uitzet constateert Bild nog steeds dat hij aanstaat! Maar er is ook een andere weg. zet in de file hosts in c:\Windows\System32\drivers\etc\ de regel "127.0.0.1 ww251.smartadserver.com" (zonder ") en je hebt in andere browsers geen advertenties meer in bild.de

Heb je NoScrip; zoja, markeer [bild.de] als onbetrouwbaar, en waarschijnlijk is er geen enkel probleem meer.
Adblock speelt geen enkele rol, en die hoef je niet uit te schakelen.
Althans mijn ervaring

http://www.bild.de/
14-10-2015, 22:27 door Anoniem
Was laatst op een site met mijn adblocker, keurige site zonder de advertenties. Klein, niet opdringerig berichtje in het midden:

Hey! We see you block ads. Thats okay, but we have ads to pay our serverd. If you like, you could consider giving a donation [paypal knop]"

Zo zie ik het graag. Daar zou ik ook gewoon werkelijk geld voir geven. Keurig klein berichtje in t midden waar ze netjes om een bijdrage vragen. Weet niet meer welke site t was, maar ik vind het goed gedaan
15-10-2015, 14:17 door Anoniem
Door Anoniem: Was laatst op een site met mijn adblocker, keurige site zonder de advertenties. Klein, niet opdringerig berichtje in het midden:

Hey! We see you block ads. Thats okay, but we have ads to pay our serverd. If you like, you could consider giving a donation [paypal knop]"

Zo zie ik het graag. Daar zou ik ook gewoon werkelijk geld voir geven. Keurig klein berichtje in t midden waar ze netjes om een bijdrage vragen. Weet niet meer welke site t was, maar ik vind het goed gedaan

Dit verhaal lijkt regelrecht uit fantasiewereld te komen.
15-10-2015, 15:42 door Anoniem
Bild.de is terug te bezichtigen met ABP. Zoek in Youtube op [HowTo] unblock ABP on Bild.de filmpje is deze nacht al online gezet.
15-10-2015, 16:58 door Anoniem
De website http://www.bild.de heeft inmiddels ook de methode met NoScript door, en heeft nu ook die opening geblokkeerd.
Ter herinnering het als onbetrouwbaar melden aan NoScript van [bild.de] gaf toegang tot deze website.
Nu een witte pagina met de tekst:

Warum sehe ich BILD.de nicht?
Sie haben Javascript für ihren Browser deaktiviert.
Aktivieren Sie Javascript jetzt, um unsere Artikel wieder lesen zu können.

De bal ligt weer bij de consument !!
15-10-2015, 17:55 door Anoniem
Bild.de is nog altijd met Adblock Plus te bezichtigen. Het filmpje hieronder legt eenvoudig uit hoe:

https://www.youtube.com/watch?v=uckiNoywh1A

Het werkt prima. Nog altijd.
16-10-2015, 09:30 door spatieman
kijk, laten we reéel zijn.
reclame is een leuke komst van inkomsten voor websites, maar 99.99% van de ads zijn meer cpu intensief als de website zelf.
en wat ook al aangegeven staat, add boeren zijn makelijk te hacken, waardoor injecties plaats vinden.
als een website gaat zeiken over adblockers moeten ze maar eisen gaan stellen aan ads, geen popups , geen motion content, en andere troep die misleidend is.
en betalen voor ads niet te zien ?
ze zouden ons moeten betalen om die troep te bekijken...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.