image

Eerste grote Windows 10-update verbetert activatie

donderdag 22 oktober 2015, 16:22 door Redactie, 2 reacties

Microsoft zal volgende maand de eerste grote update voor Windows 10 uitrollen die onder andere de manier verbetert om het nieuwe besturingssysteem te activeren. Dat laat een bron tegenover Microsoft-volger Paul Thurrott weten. De "Windows 10 Fall Update" kent geen voorwaarden.

Bestaande Windows 10-gebruikers hoeven dan ook geent bepaalde updates eerst te installeren. Gebruikers van Windows 7 of 8.1 die upgraden zullen meteen de Windows 10 Fall Update krijgen. Daarnaast is het voor eigenaren van Windows 7 of 8.1 niet meer verplicht om eerst naar Windows 10 te upgraden voordat ze een schone installatie kunnen uitvoeren. Windows 10 kan straks tijdens de installatie via een geldige licentiesleutel van Windows 7, 8 of 8.1 worden geactiveerd.

Daarnaast is ook de Media creation tool verbeterd. Via dit programma van Microsoft kunnen gebruikers gratis een schoon ISO-bestand van hun Windowsversie downloaden, om die vervolgens vanaf dvd of USB-stick te starten en zo een geheel schone installatie uit te voeren. Veel computers worden tegenwoordig zonder installatie-dvd geleverd en zijn bijvoorbeeld voorzien van een recovery-partitie met het besturingssysteem. Bij de installatie van Windows op een nieuwe harde schijf konden deze gebruikers dan ook tegen problemen aanlopen.

Reacties (2)
23-10-2015, 09:22 door Anoniem
Dit had MS ook maanden geleden kunnen doen en zo zichzelf en de users veel ergernis kunnen besparen
23-10-2015, 15:32 door Anoniem
Dus ik kan straks gewoon een (legale/illegale) windows 7 key invoeren bij windows 10 activatie?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.