Poll
image

Log jij altijd in via HTTPS?

maandag 26 oktober 2015, 11:51 door Redactie, 9 reacties
Ja
49.13%
Nee
22.43%
Hodor
28.44%
Reacties (9)
26-10-2015, 16:27 door Anoniem
Lokaal inloggen op een computer doe ik niet via HTTPS maar ook niet via HTTP. Ik werk veel via SSH op andere computers en daarbij log je ook al niet in via HTTP of HTTPS. Om mijn e-mail op te halen gebruik ik wel TLS maar geen HTTPS, ik gebruik namelijk geen webmail. Op websites log ik meestal helemaal niet in, het staat me nogal tegen om overal accounts rond te laten slingeren, daar ben ik selectief in. Bij websites waar ik dan toch een account heb log ik altijd via HTTPS in.

Als de vraag was geweest of je op websites uitsluitend via HTTPS inlogt dan had ik ja geantwoord. Zoals de vraag er nu staat is het enige juiste antwoord echter nee. En ik vermoed dat helemaal niemand ja had geantwoord als iedereen de vraag letterlijk had genomen.

Voor mij is de vraag nu of de vraagsteller wilde uitzoeken hoeveel mensen op websites met HTTPS aanloggen en daarbij de vraag slordig formuleerde, of dat hij/zij wilde weten hoeveel mensen de vraag niet goed lezen.
27-10-2015, 10:20 door Briolet - Bijgewerkt: 27-10-2015, 10:20
Mij verbaast het aantal mensen dat beweert altijd via https in te loggen. Meestal zou ik geloven, maar bij altijd mag er niet één uitzondering zijn. Volgens mij vult de meerderheid gewoon in wat ze verstandig lijkt en niet wat ze doen.

Zelf gebruik ik b.v. regelmatig eens http op mijn locale apparaten. Daarnaast log ok ook wel eens via ftp, smb of afp in op apparaten.
27-10-2015, 17:04 door Rstandard
Alle websites waar ik op inlog ondersteunen https. In combinatie met "https everywhere" extensie in firefox kan ik eigenlijk wel voor ja kiezen.
Uiteraard zijn er meer manieren van inloggen dat ik doe, ssh, vpn, rdp (in vpn tunnel) etc
27-10-2015, 18:33 door Anoniem
Door Briolet: Mij verbaast het aantal mensen dat beweert altijd via https in te loggen. Meestal zou ik geloven, maar bij altijd mag er niet één uitzondering zijn. Volgens mij vult de meerderheid gewoon in wat ze verstandig lijkt en niet wat ze doen.

Daarbij komt dat het ook vaak zo is dat bij sites HTTPS niet eens beschikbaar is. Het sou moeten zijn:

0 Ik log alleen in als er HTTPS beschikbaar is.
0 Als het kan zal ik het doen.
0 Ik let er niet op.
0 Het maakt me niet uit.

Ik vraag me dan af wat de resultaten zijn.
27-10-2015, 20:23 door Briolet - Bijgewerkt: 27-10-2015, 20:24
Door Anoniem: Daarbij komt dat het ook vaak zo is dat bij sites HTTPS niet eens beschikbaar is. Het sou moeten zijn:

Klopt. Ik log meermaals per week in op een site van een leverancier die alleen HTTP aanbied. (Als ik HTTPS probeer wordt ik doorgestuurd naar een inlogpagina van hun webhoster met een compleet andere url)

Laatst had ik een specifiek item nodig dat ik altijd in een Belgische winkel kan krijgen. Een paar week geleden zag ik dat ze nu ook een webshop hebben. Echter alleen HTTP.

Gezien al deze ervaringen met HTTP-only site kijkt het me sterk dat 50% nog nooit een HTTP inlog gedaan heeft.
28-10-2015, 11:40 door Anoniem
https://en.wikipedia.org/wiki/HTTPS_Everywhere
28-10-2015, 12:18 door Webxorcist
Ik log ook wel eens NIET in als er HTTPS staat.
29-10-2015, 16:06 door Anoniem
ik log niet altijd in... jammer van de vraagstelling, beter is: wanneer je ergens inlogt, log je dan altijd in via https of niet?
01-11-2015, 17:32 door Anoniem
Als er een meerkeuzemenu is waarvan een van de antwoorden (Hodor) iets is wat ik via Wikipedia moet opzoeken, dan doe ik niet mee met de 'enquete'.

Daarnaast is het onzin: er zijn nog altrijd legio (forum-)sites waar je zonder eniog gevaar kunt/moet inloggen en die niet voorzien zijn van HTTPS. Als je ergens inlogt om alleen je mening te geven of een advies over een (bijv. technisch) probleem te geven is het gevaar gering dat daar iest mee gebeurt. Zolang je maar geen passwords gebruikt die ook gebruikt worden voor belangrijker zaken.

De hele vraagstelling is gewoon erg kort door de bocht en daarom volkomen zinloos.
Zoals helaas wel vaker met de enquetes hier.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.