image

Microsoft en Facebook scoren onvoldoende voor privacy

dinsdag 3 november 2015, 14:00 door Redactie, 5 reacties

Als het gaat om de vrijheid van meningsuiting en privacy van gebruikers scoren zowel Microsoft als Facebook een onvoldoende, zo blijkt uit de Corporate Accountability Index van Ranking Digital Rights. Voor het opstellen van de index werd gekeken hoe de 16 grootste internet- en telecombedrijven met de vrijheid van meningsuiting en privacy omgaan en zich voor deze onderwerpen inzetten.

Aan de hand hiervan werd er een totaalscore berekend, waarbij Google bovenaan eindigt. Het bedrijf weet 65% te scoren en loopt ten opzichte van de andere bedrijven voorop op het gebied van vrijheid van meningsuiting en privacy. Google is met een privacyscore van 57% het enige bedrijf dat hiervoor een magere voldoende haalt. Microsoft komt uit op 53%, maar krijgt voor de vrijheid van meningsuiting 46%. De totaalscore van Microsoft bedraagt 56%.

Facebook scoort voor privacy 36% en doet het bij de vrijheid van meningsuiting met 35% nog net iets slechter. De totaalscore komt daarmee uit op 41%. "We hebben ontdekt dat veel van de machtigste internet- en telecombedrijven ter wereld falen om belangrijke informatie over procedures bekend te maken die invloed op de rechten van gebruikers hebben", aldus Ranking Digital Rights. Volgens de organisatie slaan zelfs de bedrijven die bovenaan eindigen de plank nog mis, en zijn er als het om de inzet voor de vrijheid van meningsuiting en privacy van gebruikers gaat over de gehele linie verbeteringen nodig.

Image

Reacties (5)
03-11-2015, 15:10 door Anoniem
Google die bovenaan staat en voldoende scoort, LOL.

Zoals wel vaker kijkt men vaak niet naar de "hoeveel moet je met ons delen voor we je een dienst verlenen" factor.

https://ar.al/
03-11-2015, 15:55 door Anoniem
Waar is Apple?
03-11-2015, 17:32 door Anoniem
Door Anoniem: Waar is Apple?

Waar is deze site?
04-11-2015, 07:52 door Anoniem
Door Anoniem: Waar is Apple?
Nog steeds niet ver van de boom.
04-11-2015, 13:10 door Anoniem
Wat een gehuil over Facebook. Iedereen weet dat je daar ''betaalt'' met privacy gevoelige gegevens. Wil je dat niet, gebruik dan geen Facebook. Niemand kan vandaag de dag zeggen dat het niet bekend is hoe FB met je gegevens om gaat. En dat je als gebruiker niet de klant bent van Facebook.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.