image

Derde tiener wegens aanval op provider TalkTalk opgepakt

woensdag 4 november 2015, 10:22 door Redactie, 3 reacties
Laatst bijgewerkt: 04-11-2015, 11:17

De Britse politie heeft voor de derde keer een tiener wegens de aanval op de Britse provider TalkTalk opgepakt. Het gaat om een jongen van 16 jaar. Vorige week werd er ook al een jongen van 16 jaar aangehouden, alsmede een jongen van 15 jaar. Tevens arresteerde de Britse politie een man van 20 jaar.

Bij de aanval werd de gegevens van meer dan 1 miljoen klanten gestolen. De 16-jarige verdachte die gisteren werd opgepakt is inmiddels op borgtocht vrijgelaten. Volgend jaar maart moet hij zich voor verder verhoor melden. Het is nog altijd onduidelijk hoe de aanvallers toegang tot de klantgegevens hebben gekregen. De provider liet vorige week weten dat er minder dan 1,2 miljoen e-mailadressen, namen en telefoonnummers van klanten zijn gestolen. Daarnaast zijn ook tienduizenden geboortedata, rekeningnummers en deels onherkenbaar gemaakte credit- en debitcardgegevens buitgemaakt.

Net als bij de aanhouding van de andere tieners vragen abonnees zich af hoe goed de systemen van TalkTalk waren beveiligd. "De systemen van TalkTalk moeten zeer zwak [beveiligd] zijn geweest. Ik vraag me af of het geen schoolproject was waar de tieners het idee en hun vaardigheden kregen", aldus een abonnee. "Dus een groep kinderen heeft het systeem gehackt...", aldus een ander.

Reacties (3)
04-11-2015, 12:38 door Anoniem
Moet je dan niet eerder afvragen op welk niveau het management daar gefunctioneerd heeft qua informatiebeveiliging??? Lagere school of iets dergelijks... LMAO...
04-11-2015, 18:29 door karma4
Het lijkt goedkoper te zijn en voor je promoties beter om met een slecht beveiligd informatiesysteem door te gaan.
Het verhalen van die schade, beter onterechte winst, gebeurt niet.
De noodzakelijke verbeteringen zullen ze wel proberen te verhalen op de jongens als "schadepost". Tijd voor een cultuurverandering.
05-11-2015, 18:19 door MazeMouse - Bijgewerkt: 05-11-2015, 18:21
Altijd weer die installing van "if it ain't broke, don't try to fix it" en "IT is alleen maar een kostenpost". Dan krijg je dit.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.