image

ProtonMail zamelt 50.000 dollar in tegen DDoS-aanvallen

dinsdag 10 november 2015, 11:59 door Redactie, 3 reacties

De versleutelde e-maildienst ProtonMail die de afgelopen dagen met DDoS-aanvallen te maken kreeg is inmiddels weer online en heeft 50.000 dollar ingezameld om zich tegen dergelijke aanvallen te beschermen. Vanwege de aanvallen konden gebruikers niet bij hun e-mail.

Afgelopen zondag, na drie dagen van hard werken, claimde ProtonMail de overwinning op de aanvallers. Die hadden de gratis versleutelde e-maildienst afgeperst. In eerste instantie ging ProtonMail over tot het betalen van het gevraagde bedrag, zo'n 6.000 dollar. Ondanks het betalen gingen de aanvallen door. Vanwege de aanvallen besloot ProtonMail extra beveiliging tegen DDoS-aanvallen in te zetten.

Volgens de e-maildienst zijn anti-DDoS-oplossingen zeer prijzig en kunnen meer dan 100.000 dollar kosten, wat een belasting voor het budget vormt. Daarom werd het publiek om donaties gevraagd, wat in drie dagen 50.000 dollar heeft opgeleverd.

Reacties (3)
10-11-2015, 13:33 door Anoniem
Mooi dat ze zich nu beter kunnen beschermen tegen DDOS aanvallen. Blijkbaar werkt de encryptie best goed anders hebben ze niet te maken met aanvallen van deze schaal (?)
10-11-2015, 14:45 door Anoniem
Wie zou nou toch een DDoS lanceren op een dienst om berichtjes veilig te kunnen versturen en ontvangen. NSA of gelijksoortige vrijheidshaters?

In ieder geval gratis reclame voor de naam van deze dienst.
11-11-2015, 09:03 door Anoniem
Door Anoniem:In ieder geval gratis reclame voor de naam van deze dienst.
Of het gratis reclame is weet ik niet. Het heeft voor flink wat chaos geleid waarbij hostingspartijen zo zwaar onder vuur lagen dat andere sites (van o.a. banken) en zelfs routers buiten Zwitserland er last van hadden. De kosten daarvan moet je niet vergeten. Wellicht is het voornamelijk gratis reclame voor DDoS mitigation leveranciers.

Nu kan mijn beeld wat vertekend zijn omdat ik er eerder nooit op gelet heb, maar er zijn de laatste week heel wat mail providers waarbij over DDoS aanvallen "gerapporteerd wordt", waaronder FastMail, Zoho, ProtonMail en RunBox. Het is i.i.g. mooi dat ProtonMail een adequate mitigation oplossing in place heeft. Hopelijk ligt dat voor de rest ook binnen (hand)bereik.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.