image

Tor Project vraagt voor eerste keer om donaties

woensdag 25 november 2015, 14:41 door Redactie, 0 reacties

Het Tor Project, de organisatie die het Tor-netwerk en Tor Browser onderhoudt, vraagt internetgebruikers voor het eerst actief om donaties. Op de website was al jaren een knop aanwezig om te doneren, maar nu wordt er actief naar donateurs gezocht die aan de ontwikkeling van het Tor-netwerk willen bijdragen.

Een groot deel van de inkomsten van het Tor Project is afkomstig van de Amerikaanse overheid. Om niet teveel van alleen deze financiering afhankelijk te zijn is nu besloten een crowdfundingcampagne te starten. Aangezien er geen beperkingen aan crowdfunding zitten kan het geld dat hiermee wordt binnengehaald aan projecten worden besteed die volgens het Tor Project het belangrijkst zijn en kan er snel op veranderende omstandigheden worden gereageerd.

Via het Tor-netwerk kunnen internetgebruikers hun IP-adres verbergen en gecensureerde websites bezoeken. Het wordt dagelijks door 2,5 miljoen mensen gebruikt, onder andere in totalitaire regimes. Het Tor Project wordt zelf omschreven als een Amerikaanse non-profitorganisatie die zich richt op onderzoek, ontwikkeling en educatie over online anonimiteit en privacy. Hoewel veel mensen dagelijks via Tor Browser en het Tor-netwerk internetten, is de donatieknop op de website de afgelopen jaren nog geen 8.000 keer gebruikt.

Image

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.