image

FBI waarschuwt online shoppers voor internetfraude

donderdag 26 november 2015, 12:42 door Redactie, 0 reacties

De FBI heeft met de feestdagen in aankomst online shoppers voor internetfraude gewaarschuwd, zoals aanbiedingen die te mooi zijn om waar te zijn. Volgens de opsporingsdienst bereiden criminelen zich voor op de feestdagen en zullen via creatieve scams proberen om zowel geld als privégegevens te stelen.

Zo krijgen internetgebruikers het advies om niet te trappen in aanbiedingen die te mooi om waar te zijn lijken. Ook moeten websites worden vermeden die hoge kortingen bieden. Tevens moeten consumenten op social media en met het installeren van smartphone-apps opletten, aldus de FBI. Voordat er een app van een onbekende bron wordt gedownload moeten gebruikers eerst recensies lezen. Daarnaast doen sommige apps zich voor als spelletje en worden gratis aangeboden, maar proberen in werkelijkheid allerlei persoonlijke informatie te stelen.

Naast de FBI heeft ook het Computer Emergency Readiness Team van de Amerikaanse overheid (US-CERT) internetgebruikers voor phishing, malware en andere scams tijdens de feestdagen gewaarschuwd. Zo wordt onder andere aangeraden om online aankopen via creditcard te betalen, omdat dit extra bescherming biedt. Ook moeten alle online transacties worden geprint voordat de gekochte producten arriveren.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.