image

ING lanceert contactloos betalen voor Androidtelefoons

maandag 30 november 2015, 10:56 door Redactie, 14 reacties

ING heeft vandaag contactloos betalen voor Androidtelefoons gelanceerd, zo laat de bank weten. Alle mobiele telefoons op Android vanaf 4.4 (KitKat) en uitgerust met NFC zijn hiervoor geschikt. Gebruikers van de ING Mobiel Bankieren App kunnen de Mobiel Betalen App downloaden en activeren.

Betalen kan dan direct, door de mobiele telefoon dicht tegen de betaalautomaat te houden. Het betalen verloopt op dezelfde manier als een contactloze betaling met een betaalpas en is geschikt voor bedragen tot 25 euro. Volgens de bank is momenteel 65% van de Androidtelefoons in Nederland geschikt voor mobiel betalen met ING. Vanaf vandaag kunnen alle particuliere ING-klanten met een geschikte mobiele telefoon de Mobiel Betalen App downloaden in de Google Playstore.

De eerste zes maanden kunnen klanten gratis mobiel betalen, daarna kost het gebruik van de Mobiel Betalen App vijftig cent per maand. "We willen betalen continu makkelijker maken voor onze klanten en dit is weer een nieuwe stap. Met mobiel betalen hoef je geen betaalpas uit je portemonnee te halen. Je kunt eenvoudig afrekenen met je mobiele telefoon, die je toch vaak al bij de hand hebt", zegt Laurens Schretlen, manager Cards & Mobile Payments ING.

Reacties (14)
30-11-2015, 11:43 door Anoniem
Wel grappig... Mijn beurs neem ik vaak wel mee als ik de deur uit ga. Maar de telefoon blijft thuis liggen... Als het belangrijk is, dan bellen ze nog wel een keer tenslotte...
30-11-2015, 12:01 door Anoniem
Merkwaardig. De ING kan hiermee(op de lange duur) besparen op het uitgeven van pinpassen, maar je mag er toch weer 6 Euro per jaar extra voor gaan betalen. En dat is pas het beginbedrag, zal vast wel gaan stijgen.

En laat ik nou toch zo m'n twijfels hebben bij de veiligheid ervan. Net als bij contactloos betalen via een pasje, maar dan nog een graadje erger. Straks is iedereen die mobiel betaalt de klos: even een apparaatje in de buurt houden: hups weer 25 euro eraf.

Voor mij geen contactloos betalen. Niet via een pasje en niet mobiel.
30-11-2015, 12:15 door Rolfieo
Hier kan de Rabobank nog wat van leren...
30-11-2015, 12:59 door Anoniem
Door Rolfieo: Hier kan de Rabobank nog wat van leren...
Ja, hoe het niet moet
30-11-2015, 13:07 door Dick99999
Mijn bank hanteert een limiet op het aantal keren dat ik achterelkaar contactloos mag betalen. Het maakt niet uit of dat op verschillende dagen gebeurt. Na die limiet van 3 keer, moet ik met Pin betalen. Is dat voor de zekerheid omdat men toch niet helemaal zeker weet wat de gevaren zijn van contactloos betalen?
30-11-2015, 14:58 door Tubamaniak
Inderdaad. NFC is zo lek als een zeef !!! Een demonstratie van die "kwetsbaarheid" heb ik in 2011 al live mogen zien op een Security Seminar die werd georganiseerd door een grote internetprovider. Zoekt u maar eens op : "NFC Malicious Content Sharing"
30-11-2015, 17:33 door Anoniem
Door Tubamaniak: Inderdaad. NFC is zo lek als een zeef !!! Een demonstratie van die "kwetsbaarheid" heb ik in 2011 al live mogen zien op een Security Seminar die werd georganiseerd door een grote internetprovider. Zoekt u maar eens op : "NFC Malicious Content Sharing"

En dan kun je contactloos challege/responses sniffen.. nou daar kun je heel wat mee..

Ga je eerst eens verdiepen in de materie voordat je dit soort dingen gaat roepen. Content sharing is misschien niet geheel veilig maar voor contactloos betalen wordt er nog altijd gebruik gemaakt van dezelfde EMVco standaarden als normale EMV passen.

Door Dick99999: Mijn bank hanteert een limiet op het aantal keren dat ik achterelkaar contactloos mag betalen. Het maakt niet uit of dat op verschillende dagen gebeurt. Na die limiet van 3 keer, moet ik met Pin betalen. Is dat voor de zekerheid omdat men toch niet helemaal zeker weet wat de gevaren zijn van contactloos betalen?

Omdat je geen pincode nodig hebt kan iemand die jou telefoon steelt tot 25 euro aan betalingen doen. Zonder limiet zou iemand er bij wijze van spreken ook een televisie mee kunnen kopen. Dit is dus puur risico inschatting van de bank. Daarbij kun je dit zelf in de app gewoon uitzetten.
30-11-2015, 18:24 door Dick99999 - Bijgewerkt: 30-11-2015, 18:27
Door Anoniem:
[....]
Door Dick99999: Mijn bank hanteert een limiet op het aantal keren dat ik achterelkaar contactloos mag betalen. Het maakt niet uit of dat op verschillende dagen gebeurt. Na die limiet van 3 keer, moet ik met Pin betalen. Is dat voor de zekerheid omdat men toch niet helemaal zeker weet wat de gevaren zijn van contactloos betalen?
Omdat je geen pincode nodig hebt kan iemand die jou telefoon steelt tot 25 euro aan betalingen doen. Zonder limiet zou iemand er bij wijze van spreken ook een televisie mee kunnen kopen. Dit is dus puur risico inschatting van de bank. Daarbij kun je dit zelf in de app gewoon uitzetten.
- De grens van €25 verschilt per bank, volgens mij,
- Daarboven zit bovendien een grensbedrag per dag, een TV kopen kan dus niet.
- Daarboven een limiet van het aantal contactloze betalingen achter elkaar.
- Bij mij gaat het over mijn contactloze bankpas.
Grens op grens lijkt mij paniekvoetbal, in dit geval als je niet weet hoe veilig iets is maar je wilt het uitproberen omdat de concurrent de service ook levert.
30-11-2015, 19:46 door Rarsus
Het punt waar een aantal aan voorbij gaan: als iemand mijn telefoon steelt, is die 25 euro schade door contactdoos betalen wel het minste waar ik mee zit...
30-11-2015, 19:55 door Euro10000
Contactloos betalen kan ook voor hogere bedragen, dacht bij autowegen waar je tol moet betalen.
Hetzelfde bij parkeer automaat zonder pin code betalen, met de bankpas, is dus weer een uitzondering, wie weet hoeveel uitzonderingen er zijn.
30-11-2015, 20:19 door Anoniem
Contactloos betalen was al handig om ’s morgens een kop koffie te kopen op het station (zonder dat iemand je de pincode kan afkijken). Met deze app is het nu niet meer nodig eerst je pas te zoeken (en weer op te bergen). App geïnstalleerd om morgen gelijk te gebruiken.

Bedragen boven de 25 euro zijn mogelijk met een pincode. Handig als vervanger van de oude pinpas.
01-12-2015, 06:31 door Anoniem
Laatste stuiptrekkingen van de banken met hun achterhaalde en dure payment systeem,...

Met de juiste Bitcoin wallet is contactloos betalen al sinds het begin mogelijk. Gewoon een kwestie van de QR scannen, begin en eind van het adres checken, bedrag in vullen of controleren, en pats, binnen een paar seconden is de transactie gedaan. Wanneer je wilt/dat instelt kun je ook van elke transactie die je doet netjes een e-mailtje krijgen voor je (belasting) administratie.

Het 'risico' bedrag in je hotwallet op je telefoon kun je zelf bepalen. Ook kun je op die manier je zelf heel makkelijk budgeteren. Wel nog steeds een PIN gebruiken om de bitcoin wallet op de telefoon te openen, maar zodra je die 3x verkeerd intoetst is de wallet op je telefoon geblokeerd en kun je 'm alleen openen met het juiste password, dus de risicos bij het verlies van je telefoon, cq het kapen van je hotwallet op de telefoon door een andere 'kwaadaardige' app op je telefoon, is dan ook beperkt tot een goed overzienbaar bedrag.

Miscchien een ideetje voor de banken/overheid omdat systeem eens te gaan toepassen, al dan niet met hun eigen coin, al dan niet met hun eigen wallet voor op de telefoon, eventueel met automatisch afdracht van VAT, lopend op hun eigen private (overheids) blockchain, eventueel weer gekoppeld aan de public blockchain. Of zouden de banken en de overheid dat niet willen omdat zo dan ook de transacties van de banken en overheid zelf wat 'transparanter' zouden kunnen worden voor het publiek,.. ;-)
01-12-2015, 13:26 door Anoniem
Jezus wat handig!!! Waarom kan dit niet op mijn dure Iphone?
02-12-2015, 09:12 door Anoniem
Door Anoniem: Jezus wat handig!!! Waarom kan dit niet op mijn dure Iphone?
Lekker aan het trollen? Met de iPhone 6 kan dat "binnenkort" ook.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.