image

Hackers in de val

donderdag 13 juni 2002, 15:38 door Redactie, 6 reacties

Met de melding van een IIS-lek in diverse chatrooms, zijn zo'n 200 hackers in de val gelokt.
De hackers die dit lek onderzochten, namen geen maatregelen om eerst te onderzoeken waar ze inbraken.

CardCops, de fraudepreventie website die deze val opzette: […] "believes in engaging hackers and carders on their own turf [...]".

Bron:

The Register

Reacties (6)
13-06-2002, 19:42 door Anoniem
Mjah.

Het kan aan mij liggen, maar ik KRIJG ook ontiegelijk veel scans over mijn www heen zonder dat ik ook maar iets nuttigs op de site heb..


Leuk voor ze ;p
17-06-2002, 12:35 door HyBriD VorTeX
Heb het volledige artikel gelezen en moest inderdaad met een grijns op mijn mond tevreden afsluiten... :D

Toppie.
20-06-2002, 15:50 door Anoniem
Alleen er jammer dat het uitlokken van een misdaad verboden is in nederland.
De politie mag bijvoorbeeld geen gloednieuwe gebugde fiets zonder slot ergens neer zetten om fietsen dieven op te sporen. Dit ziet men als uitlokken van een misdaad. Beteje vergelijkbaar aan dit.
21-06-2002, 12:50 door Anoniem
Originally posted by Unregistered
Alleen er jammer dat het uitlokken van een misdaad verboden is in nederland.
De politie mag bijvoorbeeld geen gloednieuwe gebugde fiets zonder slot ergens neer zetten om fietsen dieven op te sporen. Dit ziet men als uitlokken van een misdaad. Beteje vergelijkbaar aan dit.

Inderdaad, jammer dat dat hier in Nederland niet kan.

Voorbeeld: zet de blauwe pet af en doe die awesome zwart-lederen jas uit (zo'n lederen recherche-jas is gewoon ronduit prachtig - waar koop je die?), log in op een willekeurige chat (http://www.fichat.nl bijvoorbeeld), noem jezelf Loesje12 en ga naar een kamer als "Verboden voor Volwassenen" reageer terughoudend en regelmatig met "Hihihi" en maar afwachten tot de hengel doorbuigt.

Dan komen er een paar meneren die je voorzichtig 'prive' proberen te benaderen, afgezonderd van het publieke chat-gebeuren. In het begin gaat het over niks maar, zonder dat je daar erg in hebt (zelfs als volwassene) dringt het door dat 'we' het langzaam maar zeker over sex gaan hebben en probeert men het gesprek te sturen en een bepaalde richting in te forceren: men probeert tot een 'stiekum' afspraakje ergens te komen.

En net voordat ze het hoogtepunt van hun geilheid bereiken meld je voor de gein dat jij een volwassene bent en dat je hoopt dat hun zo snel mogelijk achter slot en grendel worden gezet.

Moet je hun reacties dan eens lezen, en leer je dat type mensen nog veel beter doorgronden.

Die test heb ik eens een paar keer gedaan, naar aanleiding van een aantal kind-veiligheidsonderzoeken door de Europese Unie (http://www.saferinternet.org) waarvan ik dacht dat het wel mee zou vallen.
Helaas moest ik na deze tests anders concluderen.

Als de meelezende oom agenten deze test ook even wil doen tezamen met het Ministerie van Justitie en eventueel die van Binnenlandse Zaken, zou dat misschien kunnen helpen deze wetgeving wat te herzien, graag.
27-06-2002, 13:53 door Anoniem
Hackers zijn kut!
27-06-2002, 23:32 door Anoniem
Originally posted by Unregistered
Hackers zijn kut!

Kut is lekker :) maar hackers niet.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.