image

Google dicht kritieke kwetsbaarheid in Chrome

woensdag 2 december 2015, 09:55 door Redactie, 1 reacties

Er is een nieuwe versie van Google Chrome verschenen waarin 41 lekken zijn gedicht, waaronder een kritieke kwetsbaarheid waardoor een aanvaller willekeurige code op de computer kon uitvoeren met de rechten van de ingelogde gebruiker. Het bezoeken van een kwaadaardige of gehackte website was hiervoor voldoende. Dit soort kritieke kwetsbaarheden komen weinig in Google Chrome voor.

Vorig jaar werden er slechts drie van dit soort lekken in Chrome gerapporteerd. In 2015 gaat het tot nu toe om twee kritieke kwetsbaarheden. Het vorige kritieke lek dateert van april. Verder is ook een groot aantal kwetsbaarheden verholpen die als "high" geclassificeerd zijn. In dit geval kan een kwaadaardige website vertrouwelijke data van andere websites lezen of aanpassen.

Google betaalde een anonieme onderzoeker voor het melden van de kritieke kwetsbaarheid 10.000 dollar. In totaal keerde Google aan alle externe onderzoekers wegens het melden van de beveiligingsfouten ruim 105.000 dollar uit. Updaten naar Chrome 47.0.2526.73 zal op de meeste systemen automatisch gebeuren.

Reacties (1)
04-12-2015, 19:49 door Rarsus
Dat wil zeggen: ontdekte en gerapporteerde kwetsbaarheden
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.