image

IDC: einde Windows 7 zal pc-verkoop verbeteren

maandag 7 december 2015, 17:06 door Redactie, 8 reacties

Volgend jaar zal de pc-verkoop nog afnemen, maar daarna zal de markt zich stabiliseren en zelfs groeien, mede door het einde van Windows 7. Dat stelt marktvorser IDC. Op 14 januari 2020 stopt Microsoft de ondersteuning van Windows 7. Het besturingssysteem zal dan geen beveiligingsupdates meer ontvangen.

Dit kwartaal zal de pc-verkoop met 10% afnemen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar en ook de vooruitzichten voor begin 2016 zijn naar beneden bijgesteld. IDC blijft echter optimistisch dat zowel bedrijven als consumenten hun systemen zullen vervangen wat de markt zal stabiliseren en zelfs zal laten groeien. Daarbij zal zich een zelfde soort scenario herhalen dat ook met Windows XP zichtbaar was.

"We verwachten dat de vraag naar nieuwe pc's de komende jaren zal verbeteren als vervangingen ook worden gestimuleerd door het einde van de ondersteuning van Windows 7, net als het einde van Windows XP de pc-verkoop in 2014 stimuleerde", aldus IDC. Verder verwacht het onderzoeksbureau dat consumenten die op een oude computer de gratis Windows 10-upgrade hebben geïnstalleerd hun machine uiteindelijk ook zullen vervangen.

Reacties (8)
07-12-2015, 18:50 door Anoniem
En daarna krijgen we natuurlijk , einde Windows 10 zal ....
07-12-2015, 18:54 door Anoniem
En daarna gaat de PC verkoop als een nachtkaars uit? W10 zal voorlopig de laatste windows zijn daar na zal windows als een tumbleweed geupdate worden tot in de einde der tijden. Of de PC markt wordt over genomen door een linux achtige kloon als Android gemaakt door een groot tech bedrijf die op deze manier al uw gegevens in handen te krijgen. Of worden we verstandig en stappen over op OSS. :) :D nee zo verstandig zullen we wel nooit worden.....

Bedenk me dat ik ooit een van de eerste was die een PC had en als ik om mijn heen kijk ben ik bang dat ik ook een van de laatste ben :(
07-12-2015, 20:14 door Anoniem
Als Win7 'stopt' denk ik dat die mensen die een PC in huis niet echt zoooooo nodig hebben totaal geen nieuw OS gaan installeren toch zeker dat 'Phone home' ding Win10 niet.

De PC verkoop zal meer en meer dalen ...
07-12-2015, 20:53 door golem
Door Anoniem: Als Win7 'stopt' denk ik dat die mensen die een PC in huis niet echt zoooooo nodig hebben totaal geen nieuw OS gaan installeren toch zeker dat 'Phone home' ding Win10 niet.

De PC verkoop zal meer en meer dalen ...
Wij mogen dan op de hoogte zijn van de Phone home, maar zo kleine groep zal de
verkoopcijfers niet deren. Of men is zelfs op de hoogte en gaat toch over.
07-12-2015, 22:50 door dilbert55
Voor een deel zit er een waarheid in maar voor bedrijven zal een langere ondersteuning nodig zijn omdat men daar een heel landschap moet vervangen wat erg duur is en bedrijven nog niet zo lang zijn overgestapt.
07-12-2015, 23:06 door Anoniem
En bij elk Windows einde beloven ze weer een groei in pc verkoop.
Stop met heruitgeven oud nieuws in nieuw jasje.
Wij weten al jaren dat men XP prima vindt en overstapt via de buurjongen naar 7.
Nieuwe pc? No wau
07-12-2015, 23:33 door Anoniem
De bedoeling van sofware was dat je de mogelijkheden van een machine eindeloos kon variëren zonder aan die machine zelf te sleutelen. Je kon zo jaren toe met hetzelfde apparaat, een elegante en duurzame oplossing. Nu is het omgekeerd. Software wordt vooral gebruikt om je te dwingen een nieuw apparaat te kopen, ook als het oude niks mankeert. Dat is een van de oorzaken van de bergen e-afval die de planeet belasten.
08-12-2015, 09:11 door Anoniem
Windows 7 ondersteuning verloopt pas over 5 jaar... Tot die tijd blijven nog héél veel mensen op Windows 7. Windows 8 was een grote flop (binnen Microsoft ook wel Vista 2.0 genoemd) en Windows 10 is een privacynachtmerrie die niet te stoppen is. Ik verwacht dat een hoop gebruikers Windows beu beginnen te raken of de meerwaarde er niet van in zien en dat veel mensen gaan overstappen op goedkope Android tablets, iPads en Macbooks. Als we dan toch aan het voorspellen zijn.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.