image

Apple-directeur: geen keuze tussen veiligheid en privacy

maandag 21 december 2015, 11:57 door Redactie, 4 reacties
Laatst bijgewerkt: 21-12-2015, 16:52

Hoewel sommige Amerikaanse politici en opsporingsdiensten pleiten voor backdoors in encryptie, moet er volgens Apple-directeur Tim Cook geen keuze tussen nationale veiligheid en privacy zijn. "We zijn Amerika, we moeten beide hebben", zo liet Cook tijdens een interview met 60 Minutes weten.

Tijdens het televisieprogramma kwam onder andere het onderwerp encryptie ter sprake. Cook herhaalde het standpunt van Apple dat er geen backdoors aan de versleuteling worden toegevoegd, omdat ook kwaadwillenden hier gebruik van kunnen maken. Charlie Rose van 60 Minutes stelde daarop of de Amerikaanse overheid in het geval van de nationale veiligheid toch geen toegang tot versleutelde informatie moet kunnen krijgen.

Cook antwoordde dat Apple informatie die het wettelijk moet verstrekken zal afstaan, maar dat dit in het geval van versleutelde iMessage-berichten niet opgaat, omdat het bedrijf hier geen toegang toe heeft. Volgens Cook is de afweging dan ook niet privacy versus nationale veiligheid, omdat in een land als Amerika mensen beide moeten hebben.

Reacties (4)
21-12-2015, 14:02 door Anoniem
http://www.zerohedge.com/news/2015-12-18/congress-just-passed-second-patriot-act-and-nobody-noticed-how-cisa-became-law Ach nu de CISA er in het geheim is door geduwd is er een einde gekomen aan de discussie over de afweging tussen privacy en veiligheid.
21-12-2015, 17:49 door Anoniem
Door Anoniem: http://www.zerohedge.com/news/2015-12-18/congress-just-passed-second-patriot-act-and-nobody-noticed-how-cisa-became-law Ach nu de CISA er in het geheim is door geduwd is er een einde gekomen aan de discussie over de afweging tussen privacy en veiligheid.
Mijn browser kreeg beter contact met deze link:
http://resources.infosecinstitute.com/what-if-the-cybersecurity-information-sharing-act-cisa-becomes-law/
21-12-2015, 19:02 door karma4
Erg jammer van die CISA...
Ook vervelend dat Tim Cook kan roepen over privacy en encryptie wat hij wil. Apple heeft en beheert de sleutels, maak een backup van je messages en ze worden gedecrypt. Dat automatisch decrypten was een feature in oudere IOS versies en zou zo weer aan gezet kunnen worden.

De grens trekken tussen automatisch aanleveren (niet doen) en alleen aanleveren met gerichte ionderbouwde wettelijke vragen is een correcte insteek.
21-12-2015, 20:54 door Pastafarist - Bijgewerkt: 21-12-2015, 20:58
Door karma4: Apple heeft en beheert de sleutels

Niet juist, Apple heeft de sleutels juist niet. Deze staan namelijk (sinds iOS 8 dacht ik) alleen op de iPhone/iPad van de gebruiker zelf. Omdat Apple deze keys niet meer heeft/beheert, kunnen ze de data ook niet meer afstaan aan de overheid, en daar is de overheid nu juist zo boos over...

http://www.cnet.com/news/apples-imessage-encryption-trips-up-feds-surveillance/
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.