image

Bijna helft Nederlandse gemeenten heeft cameratoezicht

donderdag 7 januari 2016, 10:32 door Redactie, 3 reacties

Bijna de helft van de Nederlandse gemeenten heeft cameratoezicht, zo blijkt uit onderzoek van Slim Bekeken. Vorig jaar zijn 36 nieuwe gemeentelijke cameraprojecten van start gegaan. Het aantal gemeenten in Nederland met camera's is daardoor gestegen tot 172 gemeenten.

Dat is 44% van alle gemeenten. Naast vaste camera's gaat het ook om projecten voor flexibele camera's en bodycamera's. Volgens Slim Bekeken zijn het vooral de grote gemeenten die camera's ophangen. Inmiddels zou 67% van alle Nederlanders in een gemeente met cameratoezicht wonen. Hoewel er dit jaar tientallen nieuwe cameraprojecten bijkwamen, zouden gemeenten in vergelijking met voorgaande jaren vaker na een debat besluiten om geen camera's te plaatsen. Vaak blijken kosten en privacy dan doorslaggevende redenen te zijn.

Reacties (3)
07-01-2016, 11:16 door Anoniem
Hehe, begint het eindelijk door te dringen dat deze schijnveiligheid niet werkt... Terug met mijn privacy!

TheYOSH
09-01-2016, 11:47 door karma4
Door Anoniem: Hehe, begint het eindelijk door te dringen dat deze schijnveiligheid niet werkt... Terug met mijn privacy!
TheYOSH
Welke privacy beoel je? Een lijstje:
- Het jouw zelf toegekende recht om baliemedewerkers te schofferen en te mishandelen.
- Je recht om je in het openbaar a-sociaal en crimineel te gedragen zonder er op aangeproken te worden.

De andere kant in het zelfde artikel:
"Vijf cameraprojecten zijn gestopt in 2015 - althans: als we afgaan op de berichten hierover. De redenen hiervoor waren dat de aanleiding voor de camera's (overlast of criminaliteit) niet meer aanwezig is."

Vanaf 08-01- "Ook de inrichting van het plein kan soms beter: door een voetbalkooi vlakbij woningen te plaatsen worden jongeren als snel als overlastgevers bestempeld." en
"Pleinen die als ontmoetingsplekken fungeren werken beter. Daar worden mogelijkheden geboden voor diverse groepen."

Je ontmoetingen met andere mensen in het openbaar zijn altijd zihctbaar. Je privacy houdt op waar je die van anderen schendt,
18-01-2016, 13:47 door Anoniem
" Je privacy houdt op waar je die van anderen schendt,"....precies, aangezien ik niemand anders zijn/haar privacy schendt, wil ik dat die van mij al bij voorbaat niet geschonden wordt.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.