image

Mozilla stopt met online inlogdienst Persona

dinsdag 12 januari 2016, 11:09 door Redactie, 3 reacties

Mozilla gaat later dit jaar stoppen met de online inlogdienst Persona, een dienst waarmee gebruikers zich bij websites en online diensten kunnen authenticeren. Persona, dat in 2011 werd gelanceerd, wordt nauwelijks gebruikt en het aantal gebruikers is daarbij ook nog eens aan het afnemen.

Met Persona wilde Mozilla een einde aan de wirwar van allerlei verschillende gebruikersnamen en wachtwoorden op internet maken. Het idee was een op het open BrowserID-protocol gebaseerde dienst waarbij gebruikers zich via alleen hun e-mailadres kunnen authenticeren. Daarbij is het niet zichtbaar voor de identiteitsaanbieder op welke website de gebruiker inlogt.

Mozilla implementeerde Persona op de eigen websites, maar veel andere websites lieten de dienst links liggen. Vanwege het lage gebruik, maar de grote belasting die het voor Mozilla vormt, heeft de opensourceontwikkelaar besloten de mensen en middelen vrij te maken die nu voor Persona worden ingezet. Op 30 november van dit jaar zal daarom de stekker uit de dienst worden getrokken, zo heeft Ryan Kelly van Mozilla via de Persona-mailinglist bekendgemaakt.

Tot die datum zal Mozilla Persona met beveiligingsupdates blijven ondersteunen. Websites die de inlogdienst gebruiken hebben de komende maanden de tijd om naar een andere dienst te migreren. Na 30 november zal Mozilla alle gebruikersdata op de servers van Persona.org vernietigen en zullen alle diensten op het domein worden uitgeschakeld, zo laat de opensourceontwikkelaar via de eigen website weten.

Reacties (3)
12-01-2016, 11:51 door Anoniem
Now, back to real work and keep supporting real functional projects like Thunderbird as promised!
12-01-2016, 14:48 door Anoniem
laatste was er nog een roep vanuit de community om het nieuw leven in te blazen: https://news.ycombinator.com/item?id=10787972.
12-01-2016, 16:13 door Anoniem
Ik zou per direct de stekker eruit trekken, en het geld wat vrijkomt in een ander privacy bevorderend project / programma stoppen. Thunderbird... firefox verbeteren om er maar een paar te noemen...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.