image

Directeur Deutsche Bank voorspelt einde cash binnen 10 jaar

zondag 24 januari 2016, 09:53 door Redactie, 46 reacties

De directeur van Deutsche Bank heeft deze week tijdens het Wereld Economisch Forum voorspeld dat contant geld binnen 10 jaar zal verdwijnen. "Cash zal binnen 10 jaar waarschijnlijk verdwenen zijn. Er is geen noodzaak voor, het is verschrikkelijk inefficiënt en kostbaar", aldus ceo John Cryan.

Hij deed zijn uitspraken tijdens een paneldiscussie met verschillende topfiguren uit de financiële sector. Ook andere panelleden waren het erover eens dat contant geld zal verdwijnen en dat digitaal geld de toekomst heeft, zo meldt Reuters. Naast de redenen die Cryan al noemde, namelijk inefficiëntie en het niet meer nodig zijn, werd ook gesteld dat cash een belangrijke rol in de illegale economie speelt.

PayPal-directeur Dan Shulman liet het publiek ook weten dat contant geld digitaal wordt en cheques verdwijnen. Toch vindt nog altijd 85% van de wereldwijde transacties via cash plaats. Het proces dat contant geld verdwijnt is onvermijdelijk, "maar we hebben nog een lange weg te gaan", zo ging Schulman verder. Wel zal de opkomst van mobiel het betaallandschap volgens hem veranderen. "Straks heeft iedereen een smartphone en met één knop toegang tot zijn bank. Hierdoor kan de industrie op een geheel andere manier over consumententransacties nadenken."

Reacties (46)
24-01-2016, 10:33 door Anoniem
Cash zal nooit verdwijnen, want het biedt privacy. Onafhankelijkheid. En een goed gevulde geldbeugel in de zak vindt iedereen wel fijn.
24-01-2016, 11:01 door Anoniem
Hoezo is cash niet meer nodig? Hoe moet ik dan geld meenemen? Vertrouwen op banken? Hebben die nog niet vaak genoeg laten zien dat ze niet te vertrouwen zijn?

Cash rules!
24-01-2016, 11:08 door Anoniem
Over veiligheid wordt niet gepraat, dat is voor het bank wezen ook niet belangrijk, gewoon de verandwoordelijk
afschuiven naar de gebruiker.
Ja alweer een negatieve reactie, maar ik vind dat veilig bankieren voorop hoort te staan, als je leest dat criminelen
voor miljarden roven dan moet je daar eens over na gaan denken.
De protocols die nu nog steeds worden gebruikt komen van het begin van het tijdperk internet "en dit was niet gemaakt
om mee te bankieren, overheidszaken enz "er zijn alleen maar gaten gedicht over gaten, als mijn fietsband
zoveel gaten had was hij allang vervangen voor een nieuwe.
24-01-2016, 11:23 door Anoniem
Als het aan de geldwolven van de bank ligt wel ja.
Lekker mensen afhankelijk maken en meer laten uitgeven.
Snap best dat een bank digitale middelen wil inzetten voor een betere dienstverlening maar cash moet de komende 100 jaar gegarandeerd worden en daarna moet er worden gekeken hoe men de positieve eigenschappen van cash (bij. privacy) kan behouden bij een volledige overstap.
Ook moeten deze cashhaters eens stilstaan bij wat er gebeurt als er rampen plaatsvinden en er en er bijvoorbeeld een week geen stroom is in het land. verder zou een valuta met industriële waarde een goed idee zijn in het fragiele economische systeem.
Maarja, waarom zou je je hier als bankier mee bezig houden. Dit soort zaken kosten alleen maar geld en mocht je omvallen. dan zit je zo weer op het droge, fuck de klanten.
Aan de andere kant, een volledig digitale economie zou zeker voordelen kunnen hebben, want we zouden dan zonder centrale instellingen als banken kunnen. Helaas blijkt het opzetten en gezond houden van zo'n decentraal systeem erg lastig.
24-01-2016, 11:29 door atoom
Dit is de ergste nachtmerrie die je privé kan aantasten.
Zien wat je koopt, zien wat je met je geld doet (als het nog je geld is) (tegoeden dus).
Bepalen wat je met je tegoeden doet... owe als je Bitcoins koopt je zou wel eens een "niet voorspelbaar) eng persoon zijn.
Je gaat naar de winkel en koopt een fles merk Z en iedereen koopt merk Q ,, rood streepje ?
Grrrr. Ik haal altijd mijn Geld, papieren waarde biljetten, uit de muur en betaal daar mee en zo weinig mogelijk plastic in de winkel.
24-01-2016, 11:32 door ph-cofi - Bijgewerkt: 24-01-2016, 11:34
Laat me raden:
- de banken, ook in NL, gaan op niet-subtiele wijze de consumenten stuwen om te betalen met smartphones
- de cybercriminelen floreren als nooit te voren door elektronische zakkenrollerij
- ruilhandel raakt enorm in opkomst en zet in een klap opsporingsdiensten, banken en de fiscus buiten spel
- de jongeren van nu zijn het meest gevoelig voor uitsluitend elektronisch betalen, de rest blijft contant betalen
- de directeur van de Deutsche Bank gaat over 9 jaar met pensioen.
24-01-2016, 12:19 door Anoniem
Ik geloof 't niet. Ik denk wel dat veel transacties die nu met cash gebeuren (kleine bedragen op straat voor bijv een ijsje of een kop koffie, tot enkele tientjes in de detailhandel) veel meer digitaal zullen gaan worden. Wat me verbaast bij die economen, is dat juist daar je zou verwachten dat ze begrijpen dat de zwarte handel de economie draaiend houdt. Het is een tamelijk eenvoudig gegeven, hoe meer geld de staat uit de economie haalt, hoe slechter die draait. Dit besef leeft van boven tot onder (het kabinet dat pleit voor lastenverlichting om de economie een boost te geven bijv, of bedenk eens wat er zou gebeuren met de economie als de belastingen 100% zouden zijn). Blijkbaar is het "not done" voor dergelijke economen om te zeggen wat iedereen weet: de economie komt krakend tot stilstand als niets meer zwart kan (de beunhaas die je oude auto maakt voor 100 waar de garage 400 moet rekenen, de werkster, de timmerman die 's avonds je zoldertje aftimmert etc).

Dan is er nog het probleem met bezoekers uit het buitenland waar cash de norm is, De landen waar we nu goedkope arbeid halen worden rijker en gaan meer digitaal doen (India, China, ..), maar als reactie zie je andere landen, met name in Afrika, in dat gat springen. Daar gaan we toch zaken mee doen, en die mensen gaan hier komen. Het zal nog heel, heel, heel erg lang duren voordat overal digitaal gebruikelijk is.

Daarnaast, en dit is denk ik een nog belangrijker reden, prostitutie is voornamelijk een cash-dingetje, zelfs de volledig legale en gecontroleerde prostitutie. Er is geen politicus die het ooit gaat toegeven, maar iedereen die een beetje thuis is in het wereldje weet dat de dames van heinde en ver op politieke congressen en bijeenkomsten afkomen, omdat er dan altijd veel zaken te doen zijn. Die mensen gaan hun eigen pleziertjes niet wit en inzichtelijk afrekenen, dus ze gaan het ook niet weg reguleren.
24-01-2016, 12:33 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 24-01-2016, 12:53
[Verwijderd]
24-01-2016, 12:58 door Anoniem
Cash geld verdwijnt nooit, eindejaar fooien voor krantenbezorgers aannemers en zzp-ers die gedeeltelijk zwart worden uitbetaald en mensen die langs de deuren gaan voor stichtingen zoal de hartstichting het kankerfonds enz.
Dan ook nog de particulieren handel die kas willen vangen en zelfs huisartsen die aanbieden om de rekening zwart te betalen.
Geen cash meer is alleen voordelig voor de banken geen pinautomaten meer geen geldtransporten en geen balie meer in de bank om cash geld te halen tel uit de winst, maar slecht voor de economie.
24-01-2016, 13:10 door Anoniem
John Cryan en iedereen die dit soort uitspraken doet hoopt op een self-fulfilling prophecy. Deze CEO-trollen moeten genegeerd worden. Ondertussen gewoon flappen blijven tappen en onze medemens voorlichten wat het belang is van contant geld. Want veel mensen beseffen het gewoon niet.
24-01-2016, 17:05 door Anoniem
Leeste en huivert:
http://www.zerohedge.com/news/2016-01-23/norways-biggest-bank-demands-cash-ban
24-01-2016, 18:05 door Anoniem
Ik ben tegen het verdwijnen van cashgeld. Echter, er is één uitzondering.
Namelijk UPS die aan de deur komt met een COD-pakketje van buiten Europa.
Waarom hebben die k*zakken nooit wisselgeld bij zich? !@#%^&*
Volgens mij doen ze dat heel bewust; ze laten de laten de klant ijskoud te veel betalen; ze weten immers dondersgoed dat de meeste klanten het daarbij laten zitten. Ik niet; ik laat ze tegenwoordig altijd terugkomen, zodat ik op de cent nauwkeurig gepast kan betalen.
Maar o wee als je een paar cent tekort komt! Dat heb ik dus ook een keer meegemaakt; ik moest toen iets van 261,19 betalen. Vooraf 250 gepind, omdat ik via de invoercalculator al ongeveer had uitgerekend. Maar met kleingeld erbij redde ik het nét niet gepast. Daar nam de bezorger geen genoegen mee.
Maar als ik 265 of meer had gegeven, had hij het wel aangenomen. Ik vind dat hij dan ook zo sportief moet zijn om ook dat niet aan te nemen!
Eén van de geijkte excuses: "Je bent toevallig het eerste adres van vandaag", ook al komen ze later in de middag.
Zorg in elk geval voor wat wisselgeld, of een machtigingspapiertje.
24-01-2016, 22:45 door Anoniem
Wat een visionair...

Dikke MAAR; bij iedere economische crisis is er noodzaak aan cash.
Geopolitieke status instabiel, grote economieën haperen nog steeds (Duitsland) / weer (Rusland) / ineens (China).
Nog dikkere MAAR; zie een stemgerechtigde Amerikaan maar eens van de dollar af te krijgen.

Het kan wel, maar dan krijg je een enorme kloof tussen mensen en sheeple.
En ik denk niet dat de sheeple dat lang gaan volhouden.


Kortom, uit dit soort berichten kun je een beetje opmaken in wat voor zeepbellen luchtkastelen, bankdirecteuren nu eigenlijk leven.
25-01-2016, 00:26 door [Account Verwijderd]
Feit:
Over geld in de portemonnee hoeft de eigenaar geen zorgen te hebben, tenzij hij/zij het kwijtraakt zonder iets in tegenwaarde te hebben ontvangen. (diefstal, verlies)

Feit:
Over geld in de portemonnee van de eigenaar maken de geldbobo's zich grote zorgen want deze financiële Control Freaks kunnen op cash geen invloed uitoefenen.

Ziedaar de enige reden waarom er zelfs overeenstemming is bij niet slechts het bankwezen alleen - gerepresenteerd door John Cryan - maar in nagenoeg de hele financiële bovenlaag om stelling te maken voor het onafwendbaar verdwijnen van Cash.

...The consensus is that, in 10 years, cash will no longer exist. Why? Because it’s inefficient, unnecessary and plays a key role in the illicit economy.

(Citaat uit het bronartikel)
25-01-2016, 09:15 door Anoniem
Ik snap wel dat ie dat zegt, hoe minder cash wij op zak hebben des te meer er bij de bank is. Hoe meer er bij de bank is hoe meer de bank kan doen met die reserve. Ik zal cash nooit opgeven.
25-01-2016, 09:43 door Anoniem
Wij van WC-eend..
25-01-2016, 09:44 door User2048
25 jaar geleden kreeg je 7% rente op je spaargeld, betaalde je niet voor het hebben van een bankrekening, betaalde je alles contant, kon je gewoon bij een bankkantoor binnenlopen om je bankzaken te regelen, en om geld op te nemen. Overschrijven deed je met een overschrijvingsformulier of een acceptgiro en die kon je gratis naar de bank sturen. Rekeningafschriften kreeg je gratis thuisgestuurd. En als je tijdens de spaarweek in de herfstvakantie met je spaarcentjes en je spaarbankboekje naar de bank ging, kreeg je een cadeautje van de bank.

Vroeger was alles beter... Nu is alles te duur, zelfs contant geld...
25-01-2016, 10:08 door Anoniem
Onzin. Mensen gaan de playboy en escort services niet betalen met hun pinpas..... De banken willen graag van dit geld af zodat ze nog meer geld in de zak kunnen houden. Maar het is in de praktijk onmogelijk.
25-01-2016, 10:17 door Anoniem
Laat ik nou vinden dat iedere euro, die ergens op een bankrekening staat, ook echt als zodanig zou moeten bestaan. Er wordt al veel te veel gehandeld in boekhoudkundig "verzonnen" geld (ik noem het gelegaliseerd vals geld). En bij elke beurskrach blijkt weer dat het verzinnen van geld een stom idee is. Niet dat banken er iets van leren, dat blijkt hier weer.
25-01-2016, 10:35 door Anoniem
Door Anoniem: Wij van WC-eend..
...ach er kwaakt weer iemand.
25-01-2016, 11:24 door Anoniem
Welke les hebben we getrokken uit de crisis ? Dat we ons nog afhankelijker gaan maken van banken.

25 jaar geleden kreeg je 7% rente op je spaargeld

Nog even en je mag geld betalen voor het beheren van je spaargeld.
25-01-2016, 11:25 door Anoniem
Dikke MAAR; bij iedere economische crisis is er noodzaak aan cash.

Bij een landelijke storing m.b.t. het betalingsverkeer eveneens. Leuk als je met allemaal gestrande reizigers staat bij de benzinepomp, terwijl niemand meer kan betalen.
25-01-2016, 11:54 door Anoniem
Valt me nog mee dat ze niet gaan roepen dat terroristen en kinderpr0n in cash betaald wordt.
Maarja, dan kunnen ze bitcoin niet meer aanpakken, je kunt namelijk die pokerkaart maar 1 keer spelen (tenzij je het tegen SBS6 volk hebt natuurlijk, die denken alleen maar aan hun bier en chips bij de TV).

Nu de nieuwe WAS actief is geworden per 1 januari 2016 is het nog erger geworden. Werkgevers zoals ik zijn nu verplicht minimaal het minimum loon via een bankrekening uit te betalen aan werknemers.
Wanneer een werknemer geen bankrekening in Nederland heeft, of deze niet kan geven of deze zelfs op een andere naam staat (bijv E/O rekening) ben ik al in overtreding en volgen strenge/zware boetes.

Natuurlijk is dit ingesteld onder het mom van onderbetaling, maar dat is natuurlijk onzin. Geld storten op rekeningen van medewerkers zorgt namelijk helemaal niet voor het voorkomen van onderbetaling.

Sommige mensen werken simpelweg niet voldoende uren om in aanmerking te komen voor minimum loon, sommige mensen doen gewoon een 1 time ding en zie je daarna maanden niet meer. En als je mensen uit wil knijpen, dat stort je gewoon minimum loon en vraag je ze vervolgens te betalen voor huisvesting of andere 'kosten'... Dat gaat het naar de rekening en meteen weer eraf (desnoods via automagische incasso).

Het zorgt wel voor meer administratieve rondslomp, administratieve fouten, veel kans op gezeik en een paper trail die ook via banken (en die kunnen we vertrouwen is gebleken over de laatste jaren)... En dat laatste is waarschijnlijk het doel. De overheid of die toko die net doet alsof we een democratie hebben wil alles weten van je... voor het geval je ze het idee geeft dat jij gevaarlijk wordt voor hun machtspositie. Dan verdwijn je, wordt je terrorist, of wordt je lekgeschoten op een media park.
25-01-2016, 12:21 door Anoniem
Door Anoniem: Ik snap wel dat ie dat zegt, hoe minder cash wij op zak hebben des te meer er bij de bank is. Hoe meer er bij de bank is hoe meer de bank kan doen met die reserve. Ik zal cash nooit opgeven.
Met je eens dan je krijg ook die praktijken van Enron niet zo snel in het bankwezen.
25-01-2016, 12:55 door Anoniem
Door Anoniem: Valt me nog mee dat ze niet gaan roepen dat terroristen en kinderpr0n in cash betaald wordt.

Nou, dat klopt niet helemaal. In een van de genoemde artikels (http://www.euractiv.com/sections/euro-finance/lagarde-end-cash-could-happen-within-decade-321174) staat:
“Cash should be dematerialized,” he said in a panel on the future of finance- and governments “should be interested” in this process because it would make transitions “more traceable” and would help to combat illegal financing or money laundry.

En later in het artikel staat wat de CEO van het IMF zegt over virtuele munten:
However, these new currencies could also be “a great instrument for crime”, because the regulation remains inexistent. Moreover, if this technology develops very rapidly, it could become a “threat to financial stability” or even “disrupt monetary policy”.

Dus eigenlijk moeten we maar blijven vertrouwen op de banken. Want die zijn echt betrouwbaar. Ik zou zeggen: laten ze zich eerst maar eens bewijzen. Tot die tijd blijf ik mensen duidelijk maken waarom cash zo belangrijk is en waarom ze echt niet alles moeten gaan pinnen.
25-01-2016, 13:15 door Anoniem
Dit zijn woorden die uitgesproken worden door mensen die graag zo min mogelijk cash geld zien, het is immers hun brood om dit via andere wijzen af te handelen, immers hun dienst (paypal of bank).
25-01-2016, 13:45 door Anoniem
Heb je net uitgebreid zitten tafelen, wil je afrekenen.

Oooooh sorry .. batterij van mijn telefoon is leeg .......

Daar heb je met cash geld geen probleem mee.

En hoe moet dat dan met vrijmarkten? Iedereen ook maar meteen aan het mobiele pinapparaat abonnement?
Moet je betalen om elkaar kleine bedragen te kunnen betalen?!!
25-01-2016, 13:57 door Anoniem
Ik voorspel dat de Deutsche Bank het einde van het jaar niet meer haalt.
Door hun list en bedrog dat naar buiten aan het komen is verliezen mensen vertrouwen erin en de economische neergang zal de genadeklap zijn voor deze Bank die miljardenverliezen op zijn conto heeft staan.
25-01-2016, 16:02 door Anoniem
Door Anoniem: Welke les hebben we getrokken uit de crisis ? Dat we ons nog afhankelijker gaan maken van banken.

25 jaar geleden kreeg je 7% rente op je spaargeld

Nog even en je mag geld betalen voor het beheren van je spaargeld.

Dat is het moment om je geld zelf te gaan beheren.
25-01-2016, 16:19 door Briolet
Door Anoniem: Laat ik nou vinden dat iedere euro, die ergens op een bankrekening staat, ook echt als zodanig zou moeten bestaan.…

Tja met dat argument kun je ook pleitten voor de afschaffing van het papieren geld. Dat is ook verzonnen papier, die door de 'waarde' van een samenleving gedekt wordt.

Tot aan 1971 hadden we nog de gouden standaard.https://nl.wikipedia.org/wiki/Gouden_standaard_(economie). Elk biljet kon toen tegen een vast gewicht aan goud omgewisseld worden. Bij de introductie van de 10 gulden biljetten stond er zelfs op dat deze tegen een gouden tientje omgewisseld konden worden.

Nu wordt de waarde van cash geld alleen gedekt door het vertrouwen in het land of regio die het drukt.
25-01-2016, 16:47 door Anoniem
Wat ik graag zou horen vanuit de politiek is een duidelijk signaal dat we *nooit* cash geld af zullen schaffen. Politici die dit wel willen zijn wat mij betreft de weg een beetje kwijt.....
25-01-2016, 17:29 door Anoniem
Door Briolet:
Door Anoniem: Laat ik nou vinden dat iedere euro, die ergens op een bankrekening staat, ook echt als zodanig zou moeten bestaan.…

Tja met dat argument kun je ook pleitten voor de afschaffing van het papieren geld. Dat is ook verzonnen papier, die door de 'waarde' van een samenleving gedekt wordt.

Tot aan 1971 hadden we nog de gouden standaard.https://nl.wikipedia.org/wiki/Gouden_standaard_(economie). Elk biljet kon toen tegen een vast gewicht aan goud omgewisseld worden. Bij de introductie van de 10 gulden biljetten stond er zelfs op dat deze tegen een gouden tientje omgewisseld konden worden.

Nu wordt de waarde van cash geld alleen gedekt door het vertrouwen in het land of regio die het drukt.

Ik ben niet tegen contant geld, integendeel. Ik wil ook helemaal geen onderscheid maken naar papieren geld en muntgeld. Waar ik voor pleit is dat banken en politiek stoppen met het verzinnen van geldbedragen, waar geen feitelijke waarde aan goederen of andere handel tegenover staat. Met andere woorden: de valse lucht er uit.
25-01-2016, 18:33 door 007
Ik zou dit maar eens goed lezen,

http://www.washingtonsblog.com/2016/01/cashless-society-war-intensifies-global-epocalypse.html
25-01-2016, 21:45 door Anoniem
Dat hoor je al sinds begin jaren 1980 keer op keer. Eigenlijk bij de introductie van ieder nieuw betaalproduct waar je geen cash meer hoeft te gebruiken. Voornaamste redenen: kostenbesparing en meer winst voor de eigenaar van het betaalproduct.
25-01-2016, 22:00 door Anoniem
Zal mij benieuwen als er een grote stroom storing is, alles ligt plat. Dus geen operationele infrastructuur, dus geen data verbindingen meer. Hoe wil je dan betalen bij een aankoop?

Juist JA gewoon cash betalen, daarvoor is geen data verbinding voor nodig en werkt ook bij rampen.

Denk eens aan een zonnestorm die satellieten kunnen uitschakelen en een complete black-out van het elektriciteit net veroorzaken.

Je kunt zien dat deze meneer alleen maar in eigen belang denkt van zijn zaak en de zaak van zijn vrienden , maar niet door denkt bij grote ongelukken en het belang van de gemeenschap.

Maar ja rampen moeten eerst gebeuren voordat er maatregelen genomen gaan worden ......
25-01-2016, 22:32 door Anoniem
Door User2048: 25 jaar geleden kreeg je 7% rente op je spaargeld, betaalde je niet voor het hebben van een bankrekening, betaalde je alles contant, kon je gewoon bij een bankkantoor binnenlopen om je bankzaken te regelen, en om geld op te nemen. Overschrijven deed je met een overschrijvingsformulier of een acceptgiro en die kon je gratis naar de bank sturen. Rekeningafschriften kreeg je gratis thuisgestuurd. En als je tijdens de spaarweek in de herfstvakantie met je spaarcentjes en je spaarbankboekje naar de bank ging, kreeg je een cadeautje van de bank.

Vroeger was alles beter... Nu is alles te duur, zelfs contant geld...

Inderdaad ! Sommige zaken waren vroeger beter. Mensen werden niet uigeknepen door banken, tenminste niet in deze mate.
Laatst keek ik naar de kosten voor mijn ING betaalrekening, en het bedrag is toch eigenlijk schokkend !
Too big to fail ... en ze hebben de politici in hun zakk.
26-01-2016, 09:30 door Anoniem
We zijn veel teveel gewend om te denken aan cash geld als iets dat zelf waarde heeft. Maar dat is natuurlijk niet zo, het is niet meer dan een tegoed briefje met als borg een goudreserve of een BNP etc (ben geen econoom)

Wat dat betreft kan contant geld net zo goed digitaal zijn, in de vorm van digitale valuta die je , zoals bijv. met Mycelium local trader, zonder tussenkomst van banken kan uitwisselen, of beheerd door een bank, wat nu ook gebeurt. Niks nieuws onder de zon. Ik zie dan ook het probleem niet zo. (en ik denk dat hij gelijk heeft, al zou het er dus wel eens anders uit kunnen zien dan hij nu waarschijnlijk voor ogen heeft. Mensen zijn creatief)
26-01-2016, 10:19 door Anoniem
10 jaar geleden riep men al dat over 5 jaar Cash dood zo zijn en kijk eens waar we staan (lees de rapporten over hoeveelheden cash in de handel).

Het zal zeker minder worden, maar verdwijnen ???
26-01-2016, 17:44 door potshot
Door User2048: 25 jaar geleden kreeg je 7% rente op je spaargeld, betaalde je niet voor het hebben van een bankrekening, betaalde je alles contant, kon je gewoon bij een bankkantoor binnenlopen om je bankzaken te regelen, en om geld op te nemen. Overschrijven deed je met een overschrijvingsformulier of een acceptgiro en die kon je gratis naar de bank sturen. Rekeningafschriften kreeg je gratis thuisgestuurd. En als je tijdens de spaarweek in de herfstvakantie met je spaarcentjes en je spaarbankboekje naar de bank ging, kreeg je een cadeautje van de bank.

Vroeger was alles beter... Nu is alles te duur, zelfs contant geld...
selectief geheugen heb je ..er werd net zo gemekkerd als nu maar dan over de traagheid en het zakkenvullen van banken,ja ook toen.
hypotheken van 10% en alsmaar mekkeren over inflatie die je geld zogenaamd niets waard maakte..toen leefden we al in een politiestaat volgens vele zeurders en gaan we nu die richting op zeggen ook weer vele..
de ouwe wijven raken nu ook alweer in paniek over een simpele uitspraak,kleine kinderen zijn rationeler dan de ouwe wijven hier.
26-01-2016, 19:01 door Anoniem
selectief geheugen heb je ..er werd net zo gemekkerd als nu maar dan over de traagheid en het zakkenvullen van banken,ja ook toen.
hypotheken van 10% en alsmaar mekkeren over inflatie die je geld zogenaamd niets waard maakte..toen leefden we al in een politiestaat volgens vele zeurders en gaan we nu die richting op zeggen ook weer vele..
de ouwe wijven raken nu ook alweer in paniek over een simpele uitspraak,kleine kinderen zijn rationeler dan de ouwe wijven hier.
Je kunt toch niet ontkennen dat de maatschapij veel harder is geworden.
27-01-2016, 02:59 door Anoniem
Zolang banken omvallen/failiet gaan,alsook ellende veroorzaken op de financieele markten blij ik bij cash.
Verder blijf ik contant geld gebruiken omdat de overheid steeds meer macht en controle over de simpele burger en zijn geld wil uitoefenen. Daar ben ik het niet mee eens.
27-01-2016, 15:41 door Anoniem
Het gros van de jongere medemens (30-) die ik spreek heeft enkel plastic bij zich. Want "makkelijk" en "geen risico op diefstal". Met de vergrijzing en nieuwe generaties zal dit alleen maar meer worden.
28-01-2016, 09:08 door Anoniem
Dus mag je eigenlijk stiekem hopen dat al die banken te maken krijgen met een 'hack' waar tienduizenden tegoeden flink worden opgewaardeerd.

'Een vergissing van de bank in uw voordeel,' zeg maar...
28-01-2016, 16:32 door Anoniem
Door Anoniem: Het gros van de jongere medemens (30-) die ik spreek heeft enkel plastic bij zich. Want "makkelijk" en "geen risico op diefstal". Met de vergrijzing en nieuwe generaties zal dit alleen maar meer worden.

Er is niemand meer onder 45 jaar die een bedragje van bijv. 12,56 contant kan uittellen, laat staan het juiste bedrag aan wisselgeld berekenen of inschatten als men met 20,00 of 50,00 betaalt. Plastic makkelijk? Plastic is voor de dommen en ongeschoolden die te lui zijn voor een simpel rekensommetje. Makkelijke prooi voor bepaalde soorten winkeliers, banken, verzekeraars, en andere financiële "dienstverleners".
28-01-2016, 20:58 door Anoniem
Door Anoniem: Het gros van de jongere medemens (30-) die ik spreek heeft enkel plastic bij zich. Want "makkelijk" en "geen risico op diefstal". Met de vergrijzing en nieuwe generaties zal dit alleen maar meer worden.
Gemakelijk bij bepaalde banken is je pasje gekopeld aan internetbankieren, als ze je pincode en bankpasje hebben
ben je alles kwijt.
26-02-2016, 10:15 door Anoniem
ik heb nog geld staan op de Duitse bank en de zwitstse bank op beide banken heb ik 100 gulden staan hoe krijg het terug dat is al 12 jaar geleden maar ik weet niet meer mijn rekeng nr en welke banken het waren
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.