image

SP: "Big Brother-gedachte wel heel dichtbij"

zaterdag 31 augustus 2002, 12:48 door Redactie, 3 reacties

Kamerlid Harry van Bommel van de SP heeft vragen gesteld over de plannen van de Europese Unie om alle gegevens over het bel-, fax-, mail- en surfgedrag van alle Nederlanders gedurende lange tijd op te laten slaan. Een en ander zou moeten gebeuren uit het oogpunt van terrorismebestrijding. [...] "Terroristen moeten natuurlijk gepakt worden, maar in dit kader worden de burgerrechten inmiddels wel in extreme mate bedreigd." (Automatiseringgids)

Reacties (3)
02-09-2002, 17:03 door Anoniem
Ik ben het helemaal met de heer van Bommel eens. Sinds de 11e september vorig jaar wordt ons recht op privacy stukje bij beetje afgebroken. Zelfs verstandige politicy als Wim Kok komen met uitspraken als: "Iedereen zal wat privacy in moeten leveren, maar daar moeten we maar genoegen mee nemen." Dat doen we dus niet! Het tappen van al het telefoonverkeer in Nederland, om achteraf te kijken of er iets besproken werd wat niet door de haak kan, zou nooit als wet goedgekeurd worden. Wat de EU van plan is, is in mijn ogen precies hetzelfde. Ik hoop dat er in brussel iemand rondloopt die de parlementariers duidelijk kan maken dat ze dit niet kunnen maken!
03-09-2002, 20:05 door tjboschloo
<http://www.sp.nl/nieuws/kamernieuws/>

Derde kopje (sorry, geen lokale links bij de SP)
05-09-2002, 22:10 door Anoniem
Originally posted by tjboschloo
<http://www.sp.nl/nieuws/kamernieuws/>

Derde kopje (sorry, geen lokale links bij de SP)

En buzzers ed? Btw als men het goed doet spreekt men af via een communicatiemiddel en bespreekt men de belangrijke zaken IRL.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.