image

Microsoft: Windows 10 kan zonder EMET-beveiliging

woensdag 3 februari 2016, 14:51 door Redactie, 0 reacties

Eind januari lanceerde Microsoft een nieuwe versie van de EMET-beveiligingstool, die nu ook compatibel met Windows 10 is. De nieuwste Windowsversie kan echter prima zonder deze beveiligingslaag, zo laat Microsoft zelf weten. EMET staat voor Enhanced Mitigation Experience Toolkit (EMET).

Het is een gratis tool die Windows en applicaties van een extra beveiligingslaag voorziet. Deze extra laag moet het lastiger voor aanvallers maken om zowel bekende als onbekende kwetsbaarheden in het besturingssysteem of geïnstalleerde programma's of plug-ins aan te vallen. De eerste versie van EMET verscheen in 2009 als een losse tool om bedrijven te helpen bij het beschermen van hun Windowscomputers.

"Sinds die tijd hebben we substantiële verbeteringen aan de veiligheid van de browser en het kern-besturingssysteem doorgevoerd", aldus het EMET Team. "Met Windows 10 hebben we veel features en beveiligingsmaatregelen toegevoegd die EMET onnodig op Windows 10-systemen kunnen maken." EMET zou dan ook vooral bedoeld zijn voor het beschermen van oudere systemen en Windowsversies, legacy-applicaties en het bieden van Control Flow Guard (CFG)-bescherming voor software die nog niet met CFG is gecompileerd.

Sommige Windows 10-features bieden dezelfde of zelfs een betere bescherming dan EMET, aldus het EMET Team. Het gaat onder andere om Microsoft Edge. Vanwege de nieuwe beveiligingstechnieken in de browser zijn de beveiligingsmaatregelen van EMET niet op Edge van toepassing.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.