image

Al-Qaeda actief op Internet

woensdag 11 september 2002, 15:49 door Redactie, 1 reacties

Steeds meer mensen en organisaties ontdekken de mogelijkheid van het Internet. Volgens een artikel van het AD is Al-Qaeda een van de groepen die de troeteltechniek van het Westen gebruikt om berichten uit te wisselen. De terroristische organisatie zou communiceren, recruteren en organiseren via de digitale snelweg. Volgens experts is Internet het belangrijkste communicatiemiddel voor al-Qaeda, zeker nu de leiders van het wijdvertakte terroristennetwerk zich na het begin van de War on Terrorism angstvallig schuilhouden.



Zelfs in Nederland zijn er websites die soldaten voor de heilige oorlog ronselen. In het voorjaar riep de site www.qoqaz.nl Nederlandse mannen op zich voor te bereiden op de Jihad door schietcursussen te nemen. Ook de BVD laat weten dat terroristen actief zijn op Internet, maar dat het moeilijk is om actie te ondernemen, aangezien veel van deze terroristen hoogopgeleide computertechnici of ingenieurs zijn.

Reacties (1)
12-09-2002, 08:00 door pierpanda
Uit een rapport van de vroegere Binnenlandse Veiligheidsdienst (nu AIVD genaamd), blijken in Nederland islamitische jongeren geronseld te zijn door de groep Jihad. Twee daarvan gingen onlangs nog proberen zich aan te sluiten bij de strijders in Afganistan. Daar dit niet lukte probeerde de twee jongens binnen te komen via de bekende Kashmir-route. Daar liepen ze uiteindelijk tegen een grenspatrouille van het Indiase leger aan. Er volgde een schietpartij, waarbij de twee jongens het leven lieten.

Voordat ze vertrokken uit Nederland is bekend geworden dat er al stevig gebruik gemaakt werd van het...Internet. Bijdragen werden in een forum gepubliceerd.

In ieder geval is het nu wel zeker dat islamitische strijdgroepen het Internet gebruiken voor hun terroristische doeleinden.


Pierpanda.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.