image

Miljoenen via gehackte PBX-telefooncentrales gestolen

zondag 14 februari 2016, 10:10 door Redactie, 1 reacties

Een groep criminelen heeft de afgelopen jaren bijna 20 miljoen dollar via het hacken van PBX-centrales weten te stelen. Een man die het geld voor de groep witwaste heeft dit voor een Amerikaanse rechter bekend. Via PBX-telefooncentrales kunnen werknemers van een bedrijf intern met elkaar bellen, maar kan er ook naar buiten worden gebeld.

Hoe de criminelen precies toegang tot de centrales wisten te krijgen laat het Amerikaanse ministerie van Justitie niet weten. Zodra ze echter binnen waren zochten de criminelen naar ongebruikte extensies, die vervolgens werden geherprogrammeerd voor het maken van langeafstandsgesprekken. De kosten hiervan kwamen in rekening voor de gehackte bedrijven. De criminelen gebruikten de gehackte telefoonsystemen voor het bellen naar zogenaamde sekslijnen, chatlijnen en andere telefoonnummers waarvoor moesten worden betaald.

De telefoonnummers boden geen echte diensten, maar er moest wel voor de duur van het gesprek worden betaald. Het geld dat hiermee werd verdiend werd vervolgens gedurende bijna 4 jaar witgewassen. De man die nu heeft bekend hiervoor verantwoordelijk te zijn kan worden veroordeeld tot een maximale gevangenisstraf van 20 jaar en een boete van 250.000 dollar. De man die achter het hacken van de telefooncentrales zit is nog altijd voortvluchtig.

Reacties (1)
16-02-2016, 15:06 door Anoniem
Die mannen hebben het boek "The art of intrusion" van Kevin Mitnick zeker gelezen.
Deze hack is al zo oud als de weg naar Rome.......
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.