image

Politie pakt 4 mannen op wegens oplichting via Marktplaats

dinsdag 16 februari 2016, 15:28 door Redactie, 7 reacties

De politie heeft vanochtend vier mannen van 17, 18, 20 en 20 jaar uit Bodegraven opgepakt wegens oplichting via Marktplaats. Na een groot aantal meldingen van oplichting bij het Landelijk Meldpunt Internet Oplichting was de politie vanaf november 2013 een onderzoek gestart.

Het spoor leidde uiteindelijk naar de verdachten in Bodegraven. De mannen worden ervan verdacht tussen november 2013 en najaar 2015 meerdere personen te hebben opgelicht. Benadeelden kochten via Marktplaats allerlei producten, zoals smartphones en concertkaartjes, maar kregen die niet geleverd. De politie heeft 58 aangiften opgenomen. Uit het onderzoek is ook gebleken dat vermoedelijk slechts een deel van de slachtoffers daadwerkelijk een melding van oplichting heeft gedaan.

Reacties (7)
16-02-2016, 15:43 door Anoniem
Uit het onderzoek is ook gebleken dat vermoedelijk slechts een deel van de slachtoffers daadwerkelijk een melding van oplichting heeft gedaan.
Dat is niet verwonderlijk omdat de politie dergelijke meldingen heel vaak probeert af te houden onder het mom van "dat is een civiel probleem, daar hebben wij niets mee te maken" of "dat is (nog) geen oplichting, wacht u eerst maar 2 maanden". Dat soort dooddoeners.

En lang niet iedereen heeft dan zin om dat door te zetten, vooral niet als het om relatief lage bedragen gaat.
16-02-2016, 16:24 door Anoniem
Dat is niet verwonderlijk omdat de politie dergelijke meldingen heel vaak probeert af te houden onder het mom van "dat is een civiel probleem

Indien je geen aangifte doet, dan is er weinig af te houden. Aangifte doen is vandaag de dag overigens erg gemakkelijk, gewoon formulier op onderstaande website invullen. En niemand zal je proberen daarvan te weerhouden.

Aangifte Doen
https://www.politie.nl/aangifte-of-melding-doen/aangifte-doen

Indien je besluit geen aangifte te doen, dan is dat *jouw* keuze, en niet die van de politie.
16-02-2016, 16:51 door Power2All - Bijgewerkt: 16-02-2016, 16:52
@Anoniem:
Leuk joh, ik was mishandeld geweest in mijn woonlocatie.
Geprobeerd 3x (!) aangifte te doen, werd bij alle 3 gewezen dat ik eerst maar bij oom agent in mijn door moest aanmelden, ohja, het waren 3 verschillende politie kantoren...
Had tegen hun gezegd, zodoende ik gewoon aangifte wilde doen, hun dit moesten afnemen, maar ze weigerden het...
Wat doe je eraan.. Als al zelfs de politie in Zaanstreek je weg stuurt met een dooie mus....

Nog een mooiere, in elkaar geslagen in Rotterdam door 4 man, aangifte doen direct de volgende ochtend..
"Ja sorry, we kunnen u niet helpen, het is pasen... Komt u maar een andere dag langs".
Mijn pa was woedend, maar ze hadden schijt eraan, dat is de politie....
16-02-2016, 17:28 door Anoniem
Door Anoniem: Aangifte doen is vandaag de dag overigens erg gemakkelijk, gewoon formulier op onderstaande website invullen. En niemand zal je proberen daarvan te weerhouden.
Je kunt net zo goed gaan praten met een lantaarnpaal bij jou in de straat, dat levert ongeveer net zoveel op als een aangifte bij de politie. Wanneer je verwacht dat de politie iets gaat doen met een aangifte, dan heb je dat mooi mis. Het slechtste voorbeeld daarvan is nog wel de moord op Linda van der Giesen. Ondanks meerdere aangiftes en zelfs veroordelingen wegens geweld, weigerde de politie iets te doen met haar aangiftes. Na haar dood ging de politie wel wat doen, maar wat heeft zij (en haar nabestaanden) daar aan?

Politie en justitie zijn weggegooid geld, wanneer je ze nodig hebt, geven ze niet thuis. Te druk met vergaderen.

http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/4117890/2015/08/11/Vermoorde-verpleegster-Linda-28-werd-bedreigd.dhtml
16-02-2016, 18:56 door Anoniem
Door Anoniem:
Uit het onderzoek is ook gebleken dat vermoedelijk slechts een deel van de slachtoffers daadwerkelijk een melding van oplichting heeft gedaan.
Dat is niet verwonderlijk omdat de politie dergelijke meldingen heel vaak probeert af te houden onder het mom van "dat is een civiel probleem, daar hebben wij niets mee te maken" of "dat is (nog) geen oplichting, wacht u eerst maar 2 maanden". Dat soort dooddoeners.

En lang niet iedereen heeft dan zin om dat door te zetten, vooral niet als het om relatief lage bedragen gaat.
Nou dat herken ik nou niet bepaald wat jij nou claimt.
Erg ongenuanceerd vind ik. U lijkt voort te bouwen op de algemene verwachtings tendens.
Mij belden ze zelfs nog terug voor extra gegevens.
16-02-2016, 19:58 door [Account Verwijderd]
Fijn nieuws vandaag. V&D definitief naar de kl.... Marktplaats is hard op weg. Was dit tot voor 7 jaar terug nog een ècht leuke site waar overwegend eerlijke particulieren hun gebruikte spulletjes gratis konden aanbieden, nu is het een misselijke handelaren in de marge gaarplek geworden. Oorzaak: de bonzen van Marktplaats hebben slechts interesse voor èen ding...
(èèn maal raden is genoeg.)
16-02-2016, 21:47 door Anoniem
Marktplaats oplichters na 2 jaar zoeken en 58 aangiften eindelijk gevonden? Dat is niet gering, zeg.
Je zou denken dat het met al die afluister infrastructuur geen punt zou moeten zijn om zulke tieners te pakken.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.