image

Google steunt Tor met studenten die willen programmeren

vrijdag 4 maart 2016, 10:03 door Redactie, 4 reacties

Google heeft besloten het Tor Project weer te steunen met studenten die willen programmeren. Sinds 2005 wordt de Google Summer of Code georganiseerd. Een online evenement waarbij studenten de gelegenheid krijgen om onder begeleiding van een mentor aan opensourceprojecten te werken.

Van 2007 tot en met 2014 was het Tor Project altijd onderdeel van de Summer of Code, maar werd vorig jaar overgeslagen zodat ook nieuwe projecten een kans kregen. Dit jaar is het Tor Project echter weer gekozen. Als onderdeel van de Summer of Code kunnen studenten samen met een Tor-ontwikkelaar aan een Tor-gerelateerd project werken. Google betaalt 5500 dollar voor drie maanden van het project.

"Zodat jij je kunt richten op het programmeren en je geen zorgen hoeft te maken over het betalen van de rekeningen", aldus Damian Johnson van het Tor Project. Studenten van over de hele wereld kunnen aan het project meedoen. Wie wil deelnemen kan via dit template een idee verzinnen om dat vervolgens voor 25 maart bij Google in te dienen.

Reacties (4)
04-03-2016, 11:49 door atoom
Ik heb hier een dubbel gevoel over. Een google die alles van je wilt weten !!! en een google die opeens een privesie hoog in het vaandel heeft staan....
En laten we niet vergeten dat google een Amerikaans bedrijf is en de NSA/FBI via de rechter overal een vinger in de pap kunnen?? hebben.
Zie de aanvallen van de FBI op Appel.
Hopelijk leveren ze de source aan en zijn er genoeg? mensen zijn die het goed kunnen volgen.
Zie de open source een paar jaar geleden waar een achterdeur !! in zat, geprogrammeerd door een Amerikaans overheids bedrijf.. kan even niet meer op de naam komen.. was een beveiliging proggie.
04-03-2016, 12:28 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 04-03-2016, 12:29
[Verwijderd]
04-03-2016, 17:16 door Anoniem
Waarop? Wat is 'Appel'?
Een appel is een vrucht die aan een boom hangt en die je kunt eten "Maar op deze site kun je er van uitgaan dat hier een
apple computer wordt bedoeld"
06-03-2016, 13:16 door Anoniem
@Muria:

Qua "Appel" is het wel duidelijk toch? Een lollige, zonder direct reclame te maken voor een groot bedrijf met een machtig advertentiebeleid [terwijl iedereen meteen...], verbastering. Een vrucht dat aan bomen groeit..

Het woord "privesie" [de bijna echte juiste manier -fonetisch- hoe men in het Engels het woord 'privacy' eigenlijk dient uit te spreken ipv "Praai-vis-sie"] wordt hier gebruikt in plaats van "privelege" [een woord dat heel veel Nederlanders inhoudelijk niet eens begrijpen.., helaas].

Een proggie, proggen, programmeren; iemand die het leuk vind/goed is scripts of [programma]code te schrijven!?


Ennuh: het vermoeden is dat atoom diensten als NSA en soortgelijke bedoelde;-)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.