image

Swift gaat banken wereldwijd op it-security wijzen

maandag 21 maart 2016, 09:36 door Redactie, 0 reacties

De internationale bankenorganisatie Swift in Brussel gaat banken oproepen om hun it-security te controleren, nadat hackers er onlangs in slaagden om 81 miljoen dollar bij de centrale bank van Bangladesh te stelen. Naast het uitgeven van een geschreven advies zal Swift banken ook bellen.

De Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication (Swift) is een internationale coöperatieve organisatie voor het verzenden van financiële berichten. Meer dan 9.000 financiële instellingen uit meer dan 200 landen zijn bij Swift aangesloten. "Onze prioriteit op dit moment is om klanten aan te moedigen hun lokale werkomgeving te controleren en waar nodig verbeteringen door te voeren", aldus een woordvoerster tegenover Reuters.

Details over de aanval op de centrale bank van Bangladesh zijn nog niet openbaar geworden. Volgens Swift zou het om een "intern operationeel probleem" gaan en zou het Swift-berichtensysteem niet zijn gehackt. Het onderzoek naar de hack wordt door het Amerikaanse beveiligingsbedrijf FireEye uitgevoerd. De onderzoekers stellen in een rapport waar Reuters toegang tot kreeg dat ook andere banken door dezelfde hackers zijn aangevallen. Namen en details worden echter niet gegeven, behalve dat de groep financieel gemotiveerd en goed georganiseerd is.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.