image

Google waarschuwt Gmail-gebruikers voor gevaarlijke links

donderdag 24 maart 2016, 16:44 door Redactie, 5 reacties

Google heeft vandaag een aantal nieuwe maatregelen aangekondigd die Gmail-gebruikers tegen verschillende dreigingen moeten beschermen. Zo zullen gebruikers voortaan een waarschuwing te zien krijgen als ze op een link in een e-mailbericht klikken waarvan Google weet dat die gevaarlijk is.

Hiervoor maakt Google gebruik van Safe Browsing, de technologie die het zelf ontwikkelde om kwaadaardige en schadelijke websites op te sporen en ook binnen Google Chrome, Mozilla Firefox en Safari wordt gebruikt. Een andere aanpassing die Google gaat doorvoeren heeft betrekking op het waarschuwen van gebruikers voor aanvallen door overheden. Sinds 2012 krijgen Gmail-gebruikers een aparte waarschuwing te zien als ze volgens Google mogelijk het doelwit van een overheid zijn.

Het gaat dan om een kleine roze balk bovenaan de pagina. Deze waarschuwingen zijn volgens Google zeer bijzonder, aangezien minder dan 0,1% van de Gmail-gebruikers die ooit te zien krijgt. Om deze gebruikers nu beter te informeren wordt er voortaan een complete pagina met beveiligingsadvies getoond.

Encryptiewaarschuwingen

Sinds begin februari toont Google ook waarschuwingen aan Gmail-gebruikers als ze e-mailen met iemand waarvan de e-mailaanbieder geen tls-encryptie ondersteunt. "Dit had een direct en positief effect op de veiligheid van Gmail", zegt Nicolas Lidzborski van het Gmail Security-team. Sinds de maatregel werd geïntroduceerd is het aantal e-mails dat over een versleutelde verbinding werd verstuurd met 25% toegenomen. "We zijn zeer te spreken over deze ontwikkeling! Gegeven de eenvoud waarmee encryptie is te implementeren en het grote voordeel voor gebruikers verwachten we dat deze ontwikkeling zich zal voortzetten."

Reacties (5)
24-03-2016, 17:37 door Anoniem
Waarvan Google weet dat die gevaarlijk is? Hoe weet Google wat er in mijn mailbox zit?
24-03-2016, 21:05 door Anoniem
Door Anoniem: Waarvan Google weet dat die gevaarlijk is? Hoe weet Google wat er in mijn mailbox zit?

alles, dit komt waarschijnlijk omdat google de eigenaar van je mailbox is :D
24-03-2016, 22:16 door Anoniem
Google weet vrijwel alles van je, daar werken we vrijwillig en uitbundig aan mee.
25-03-2016, 07:57 door Anoniem
Door Anoniem: Waarvan Google weet dat die gevaarlijk is? Hoe weet Google wat er in mijn mailbox zit?

je bent de sarcasme quotes vergeten.......toch?
25-03-2016, 15:19 door Johan d H
Door Anoniem: Waarvan Google weet dat die gevaarlijk is? Hoe weet Google wat er in mijn mailbox zit?

Als je de algemene voorwaarden leest, waarmee je akkoord bent gegaan toen je gmail ging gebruiken, dan was je hiervan op de hoogte.

"Our automated systems analyze your content (including emails) to provide you personally relevant product features, such as customized search results, tailored advertising, and spam and malware detection. This analysis occurs as the content is sent, received, and when it is stored."
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.