image

Wees geen deurmat voor virussen, iedereen aan de virusscanner en firewall

woensdag 20 november 2002, 11:03 door Redactie, 2 reacties

Dat het Internet een onveilige plek kan zijn is geen nieuws. Dagelijks verschijnen er nieuwe virussen, trojaanse paarden en veiligheidsgaten dat de doorsnee gebruiker er moedeloos van wordt. Het is dan ook belangrijk om een goede virusscanner en firewall te installeren, zoals je kunt lezen in de nieuwste column op OSopinion die zich voornamelijk richt op de beginnende en gemiddelde gebruiker. Tenslotte wil niemand een deurmat voor virussen zijn.


Bron: OSopinion

Reacties (2)
20-11-2002, 17:02 door SirDice
Dagelijks verschijnen er nieuwe virussen, trojaanse paarden en veiligheidsgaten dat de doorsnee gebruiker er moedeloos van wordt.

Niet alleen de 'doorsnee' gebruiker. Ook als security specialist wordt ik er af en toe goed moedeloos van.

Moet ik nou alweer een patch installeren op alle windoze machines?!?!? Ik ben net klaar!
20-11-2002, 21:45 door YT
Naast mij woont een doorsnee gebruiker met kabelmodem.
Gezin met 3 kinderen en een kabelabonnement.
Al drie keer heb ik daar een trojan verwijderd.
De eerste keer kwam ik eigenlijk omdat de nieuwe win XP (2 weken oud) nogal vreemd deed. Ze gebruikten al 4 jaar een pc maar wisten eigenlijk alleen dat er virussen bestaan en hadden de veronderstelling dat een scanner 100% veiligheid biedt.

Als ik dan bovenstaand artikel lees, vraag ik me af welke doorsnee gebruiker bedoeld wordt. Ik denk dat het werk in de security branch een stuk eenvoudiger zou worden als de doorsnee gebruiker al zo ver was dat deze zichzelf ergens zorgen over maakte en patches opzocht.

Technische maatregelen hebben geen enkele zin zolang de gebruikers onvoldoende kennis en awarness hebben. Ook ik wordt regelmatig moedeloos, maar meestal is dat van slechte journalistiek.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.