Poll
image

Gebruik jij de 'zoek mijn telefoon' functionaliteit op je smartphone?

maandag 2 mei 2016, 10:30 door Redactie, 12 reacties
Ja
36.02%
Nee
48.05%
Ik heb geen smartphone
15.94%
Reacties (12)
02-05-2016, 19:33 door cyberpunk - Bijgewerkt: 02-05-2016, 19:34
Ik heb deze (gratis) geïnstalleerd op verschillende toestellen:

Prey
https://preyproject.com/
https://preyproject.com/download
02-05-2016, 19:47 door Anoniem
Die 18% die zegt geen smartphone te hebben....hoe bereiken ze dan familie, collega's op het werk...met rooksignalen of de tamtam soms?
02-05-2016, 20:40 door Spiff has left the building
Door Anoniem, 19:47 uur:
Die 18% die zegt geen smartphone te hebben....hoe bereiken ze dan familie, collega's op het werk...met rooksignalen of de tamtam soms?
Wat dacht je van:
- (non-smart) mobile phone, mobieltje, gsm (ook wel feature phone genoemd)
- vaste lijn telefoon
- e-mail
02-05-2016, 23:05 door Anoniem
Een collega van me heeft verleden jaar zo zijn Ipad weer gevonden die hij bij het tankstation op het dak van zijn auto had laten liggen. Volgens Icloud was het apparaat aanwezig bij een winkel in de buurt. Het scherm was gebarsten maar de gezichtsuitrukking uitdrukking van de drie dames in de winkel die beweerden niets gevonden te hebben was na het afgaan van het alarmsignaal in één van de handtassen op zijn zachts gezegd priceless.
03-05-2016, 09:53 door Anoniem
Nee, ik gebruik hem wel vanuit de cloud.
03-05-2016, 10:07 door Fwiffo
Door Anoniem: Die 18% die zegt geen smartphone te hebben....hoe bereiken ze dan familie, collega's op het werk...met rooksignalen of de tamtam soms?
Waarom moet je overal en altijd maar bereikbaar zijn? Smartphones kosten ongelofelijk veel arbeidsproductiviteit (en concentratie).

Vroeger was het hip om een mobiel te hebben. Maar er komt ook weer een tijd waar het hip is om 'rust' om je heen te hebben en niet continu telefoontjes te krijgen. Familie kan wachten tot je thuis bent en daar op de nummermelder kijkt of je e-mail opent. En je bent niet sneller op je werk door bereikbaar te zijn in het OV. Hoe vaak komt het voor dat je je baas moet bellen dat je vertraging hebt? Een beetje baas zal zeggen dat je dan maar elke dag een trein eerder neemt. En zelf de vertragingen op ns.nl volgen (je bent niet de enige collega die in dezelfde trein zit).

Als er een ongeluk is en je moet 112 bellen dan is een mobiel nog wel handig. Dat mis ik. Of als je snel ergens een foto van moet maken. Dan is een mobiel handig. Maar om daarvoor een smartphone te kiezen met een maximale accuduur van 2 dagen??

Ik heb een mobieltje voor noodgevallen. Maar die gebruik ik nauwelijks. Ik heb ook (nog) geen 2-FA op mijn mobieltje en wil dat graag zo houden. (Het is ook stom op je mobiel, want dat betekent dat je achter een vreemde computer je SMS toegangscodes ontvangt. Mobiel is namelijk overal behalve achter je veilige computer thuis (de bieb?). En een baas gaat ook niet blij zijn als je je privé zaken (zoals je zorgverzekering) regelt op je werk computer).

Over de poll, ik heb liever dat mijn smartphone onbruikbaar is door encryptie, dan dat ik de politie moet overtuigen mijn mobieltje ergens voor mij op te gaan halen.
03-05-2016, 15:01 door Anoniem
Project Prey en Eset Anti Theft technology.

Werkt als een trein.

Met project prey kan ik mijn device zijn locatie met gps oproepen.
Ik kan met ESET het toestel locken met een message. eventueel een sirene af laten gaan en hem op afstand wipen.
Ook kan ik een foto maken en als het toestel geunlocked word het scherm mirroren naar een ander device toe.
03-05-2016, 15:59 door Briolet
Door Anoniem: Die 18% die zegt geen smartphone te hebben....hoe bereiken ze dan familie, collega's op het werk...

Die snap ik niet. Het is juist de smartphone die minder bereik heeft en waarbij de accu veel sneller leeg is dan een 'ouderwetse' gsm. Als je de bereikbaarheid zo belangrijk vind, kun je beter géén smartphone nemen. Ik gebruik al 19 jaar een gsm en heb nog niet de behoefte gevoeld om zo'n stroomvreter aan te schaffen.
03-05-2016, 18:38 door Anoniem
Een smartphone is heel handig hoor. Zo gebruik ik mijn smartphone als navigatie, wekker, klok/horloge, agenda, scherm voor een VR bril, spelletjes, sportlinked (als coach schrijf ik mijn team in) etc. O ja heel soms om te bellen. Heb in het verleden maar heel kort een GSM gehad en pas een jaar een smartphone. Geloof best dat je zonder kan.
04-05-2016, 21:47 door Anoniem
Door Anoniem: Zo gebruik ik mijn smartphone als navigatie, wekker, klok/horloge, agenda, scherm voor een VR bril, spelletjes, sportlinked (als coach schrijf ik mijn team in) etc. O ja heel soms om te bellen.
Je hebt met andere woorden geen smartphone maar een kleine tablet-pc met ingebouwde telefoon.
07-05-2016, 11:53 door potshot
een dumbphone is gewoon een plaag aan het worden,kinderen krijgen al last van de nek en rug,elk wijf zit niets anders meer te doen dan op het scherm te loeren ,met verjaardagen klinkt om de minuut een update en de kinderen weigeren om 'm uit te zetten.
stress door zo'n kutding dus.
07-05-2016, 14:30 door Spiff has left the building
Door potshot, 11:53 uur:
elk wijf zit niets anders meer te doen dan op het scherm te loeren
Elk wijf?
Allereerst, jouw woord, niet het mijne, ik zal wel te oud zijn om het geen misselijk neerbuigend woord te vinden.
En elke vrouw, anders dan mannen, werkelijk? Ik zie geen verschil in smartphoneverslaving tussen mannen en vrouwen.
Of bedoel je elk wijf m/v, in de betekenis dat smartphoneverslaafde kerels wijven zouden zijn? Evengoed een misselijke manier om je uit te drukken.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.