image

Britse politie waarschuwt voor afpersing via ddos-aanvallen

donderdag 5 mei 2016, 10:10 door Redactie, 0 reacties

De Britse politie heeft een waarschuwing afgegeven nadat er is geprobeerd om verschillende Britse bedrijven via ddos-aanvallen af te persen. De bedrijven ontvingen een e-mail waarin wordt gesteld dat ze op een bepaalde tijd en datum 5 bitcoins moeten betalen, wat met de huidige wisselkoers 1950 euro is.

Elke dag dat er niet wordt betaald zal het bedrag worden verdubbeld. In het geval bedrijven besluiten om helemaal niet te betalen zal er een ddos-aanval worden uitgevoerd waardoor websites en netwerken offline gaan, net zolang totdat er wel wordt betaald, aldus de e-mail. De Britse politie adviseert bedrijven om het gevraagde bedrag niet te betalen en de e-mails te bewaren. Ook wordt er aangeraden om melding van de poging tot afpersing te doen.

In het geval bedrijven het doelwit van een ddos-aanval zijn moet er meteen contact met de politie worden gezocht, alsmede de hostingprovider of internetprovider. Wederom doet de Britse politie het verzoek om zoveel mogelijk bewijsmateriaal, zoals logbestanden en netwerkverkeer, te bewaren.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.