image

Na 4 jaar nieuwe editie van hackermagazine Phrack

zaterdag 7 mei 2016, 09:43 door Redactie, 2 reacties

Na een periode van meer dan 4 jaar is er een nieuwe editie van het bekende hackermagazine Phrack verschenen. Al sinds 1985 verschijnt Phrack op onregelmatige basis. In 2005 werd op "What the Hack" de laatste editie uitgedeeld, maar twee jaar later werd het hackermagazine nieuw leven ingeblazen.

Phrack 69 volgt op Phrack 68, die op 14 april 2012 uitkwam. In de nieuwste editie worden allerlei onderwerpen besproken, zoals het ontwikkelen van Mac OS X-kernelrootkits, kwetsbaarheden in Adobe Shockwave Player en Flash Player en het aanvallen van Ruby on Rails-applicaties en Firefox. Daarnaast is er ook een artikel te vinden over het verdwijnen van hackergroepen en worden de ontwikkelingen van de afgelopen jaren besproken, zoals de onthullingen van Edward Snowden.

"Het is tevergeefs om te denken dat de sociale en politieke reacties op de Snowden-onthullingen een echte impact op de operaties van de NSA hebben. De gelekte informatie is echter een waardevolle bron om te bewijzen dat overheden heel ver gaan om zoveel mogelijk informatie te verzamelen als ze kunnen", aldus een Phrack-redacteur. Ook wordt er gewezen naar bedrijven als Hacking Team en Gamma International die boven de wet lijken te opereren. "Ironisch genoeg waren het hackers en de beveiligingsgemeenschap die ze hebben ontmaskerd en niet politie. Dus voor wie werkt de politie eigenlijk?"

Reacties (2)
08-05-2016, 10:06 door ph-cofi
Er gaat een wereld voor me open. Technique meets morality.
09-05-2016, 14:38 door Mapa
Ik wacht nog steeds tot Hack-tic nieuw leven ingeblazen wordt. Heb op de HCC in 1993 een abo genomen voor 12 nummers, heb er nog wel een paar tegoed dus.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.