image

Hackende werknemers grote dreiging voor bedrijven in 2003

woensdag 18 december 2002, 09:55 door Redactie, 3 reacties

Hack tools gebruikt door medewerkers binnen een bedrijf lijken de grootste dreiging te worden voor bedrijven in 2003. Het kan zelfs leiden tot meer kwetsbare systemen, verlies van data, tijd, geld en voorzieningen. Vooral door de toename van het aantal hack-sites, en daarmee de beschikbaarheid van hack tools, kan de stijging van dit gevaar van binnenuit verklaard worden. Volgens Websense, de wereldleider in employee Internet management solutions, is het aantal sites met hack gereedschappen met 45% toegenomen. Door deze middelen kunnen zelfs onervaren gebruikers grote schade aanrichten in systemen.



Bron: Reinsurance News Network

Reacties (3)
23-12-2002, 16:34 door paost712_echo
[qoute] Volgens Websense, de wereldleider in employee Internet management solutions, is het aantal sites met hack gereedschappen met 45% toegenomen. Door deze middelen kunnen zelfs onervaren gebruikers grote schade aanrichten in systemen.
[/quote]

Om vervolgens duidelijk te maken waarom Websense uitermate belangrijk, betrouwbaar (zelfs onmisbaar!) is bij het beveiligen van bedrijfsnetwerken :eek:
Eenvoudige rekensom leert dat de aandeelhouder van Websense de lachende 3e gaat zijn: Site's + 45% x beveiligingen + 200% = 55% extra dividend:rolleyes:

De gemiddelde werknemer heeft niet eens hacktools nodig om het bedrijfsnetwerk in een on-ontwarbare brei van bits en bytes te veranderen. De gevaarlijkste viri zitten gewoon aan het toetsenbord... :D
23-12-2002, 17:16 door Anoniem
Originally posted by paost712_echo
[qoute] De gemiddelde werknemer heeft niet eens hacktools nodig om het bedrijfsnetwerk in een on-ontwarbare brei van bits en bytes te veranderen. De gevaarlijkste viri zitten gewoon aan het toetsenbord... :D [/QUOTE]
:-) Leuke manier van schrijven, maar helaas heb je naar mijn idee wel gelijk.

Grtz.
24-12-2002, 14:07 door Buddha73
Helemaal mee eens. Maarre, als die bedrijven nu gewoon het verkeer naar het internet en terug dichtgooien, en bij elke werkstation die in het bedrijf is te vinden cdrom en fdd verwijderen.

En dan zou het ook niet verkeerd zijn dat bedrijven hun beheerders even goed onder de loep nemen. Enfin, daar zitten behoorlijk veel klungels tussen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.