Security Professionals - ipfw add deny all from eindgebruikers to any

UAC probleem Windows 10

12-05-2016, 11:36 door [Account Verwijderd], 12 reacties
Ik werk netjes met een administrator account en standaard account (voor dagelijks gebruik) in Windows 10.

In de instellingen voor gebruikersbeheer staat de beveiliging op de hoogste stand. Nu wil ik deze instelling tijdelijk instellen op de laagste stand. Dus ik log in in mijn admin account en ga naar config.scherm/instellingen voor gebruikersbeheer en schuif de instelling helemaal naar beneden naar de stand "nooit een melding weergeven".

In het admin account werkt dit nu zoals verwacht. Echter, terug in mijn standaard account staat de instelling voor gebruikersbeheer nog steeds op de hoogste stand van beveiliging.

Hoe kan dat? Volgens mij was het toch altijd zo dat wanneer ik in mijn admin account deze instelling wijzig, dat deze gewijzigde instelling dan ook van toepassing is in het standaard account?

(p.s. de reden waarom ik de beveiliging tijdelijk wil downgraden is nogal complex maar heeft te maken met het kalibreren van een professioneel beeldscherm. Na kalibratie gaat de beveiliging weer op de hoogste stand).
Reacties (12)
12-05-2016, 12:04 door Spiff has left the building - Bijgewerkt: 12-05-2016, 12:07
Door opti, 11:36 uur:
[...] Echter, terug in mijn standaard account staat de instelling voor gebruikersbeheer nog steeds op de hoogste stand van beveiliging.
Hoe kan dat? [...]
Ik weet niet wat daarvan de reden of oorzaak is, een bug, of zo bedoeld.
Praktisch:
Heb je al geprobeerd om de instelling van UAC aan te passen via je standaardgebruikersaccount?
Ik neem aan dat je ook in Windows 10 in je standaardgebruikersaccount pas met je administrator password toegang hebt tot de UAC instelling, maar ik sluit op dit moment eventjes nog niet uit dat in Windows 10 de instelling in een standaardgebruikersaccount misschien onafhankelijk zou kunnen zijn van de instelling in het administrator-account. Áls dat zo zou zijn, dan weet ik niet of dat een bug is, of zo bedoeld is.
12-05-2016, 12:25 door Erik van Straten
UAC instellingen vinden per gebruiker, voor zover deze lid is van de groep Administrators, plaats.

Het doel van UAC is het -enigszins- beschermen van accounts die lid zijn van de groep Administrators, zodanig dat onbedoelde acties worden voorkomen (het is geen betrouwbaar middel tegen malware).

Dat doet UAC door allerlei privileges (ook bekend als user rights), na inloggen, weg te nemen. Op het moment dat specifieke privileges toch nodig zijn (getriggerd door een handeling van de gebruiker), verschijnt de UAC prompt.

Voor accounts die geen lid zijn van de groep Administrators bestaat er, bij mijn weten, niet zoiets als UAC. Er komt dan gewoon een popup met het verzoek om gebruikersnaam en wachtwoord van een account, dat lid is van de groep Administrators, in te vullen. Voor zover ik weet speelt UAC hierbij geen rol.

Correct me if I'm wrong!
12-05-2016, 12:33 door Spiff has left the building
Door Erik van Straten, 12:25 uur:
Voor accounts die geen lid zijn van de groep Administrators bestaat er, bij mijn weten, niet zoiets als UAC. Er komt dan gewoon een popup met het verzoek om gebruikersnaam en wachtwoord van een account, dat lid is van de groep Administrators, in te vullen. Voor zover ik weet speelt UAC hierbij geen rol.
Um.. die popup is ook in een standaardgebruikersaccount een UAC popup, dus in die zin speelt het wel een rol.
12-05-2016, 12:51 door Anoniem
Standaardgebruiker tijdelijk admin maken.
Of je kalibratieprogramma openen via "Openen als .... Admin"
12-05-2016, 13:16 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 12-05-2016, 13:17
Spiff, het lukt mij niet om in het standaard account de UAC instellingen te wijzigen. Ik krijg dan de melding dat ik daarvoor moet zijn ingelogd als admin... Maar goed, in mijn admin account zijn zoals gezegd de instellingen al gewijzigd, dus loop ik nu hierin vast.

Misschien is het een goed idee, zoals anoniem 12:51 zegt om het standaard account tijdelijk om te zetten in een admin account?
12-05-2016, 13:46 door Spiff has left the building
Door opti, 13:16 uur:
Spiff, het lukt mij niet om in het standaard account de UAC instellingen te wijzigen. Ik krijg dan de melding dat ik daarvoor moet zijn ingelogd als admin.
Krijg je wanneer je in je standaardgebruikersaccount de instelling voor UAC wilt wijzigen niet een UAC popup waarin je een administrator-password kunt invoeren?
In Windows 7 krijg je via Configuratiescherm\Systeem en beveiliging\"Instellingen voor Gebruikersaccountbeheer wijzigen" direct een UAC popup waarin je een administrator-password kunt invoeren. Mogelijk is dat in Windows 10 anders.

Door opti, 13:16 uur:
Misschien is het een goed idee, zoals anoniem 12:51 zegt om het standaard account tijdelijk om te zetten in een admin account?
Dat zou een optie kunnen zijn, of, zoals Anoniem 12:51 ook voorstelde, je kalibratieprogramma openen via "Als Administrator uitvoeren", óf je kunt je kalibratieprogramma uitvoeren vanuit je Administrator-account.
12-05-2016, 15:22 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 12-05-2016, 15:22
Ik het het kalibratie programma uitgevoerd als admin; dat hielp niet. Uitvoeren in het admin account zelf helpt ook niet.

Ik heb mijn standaard account omgezet in een admin account, en daarin de beveiliging op de laagste stand gezet, en dat helpt ook niet....

Het specifieke probleem is het volgende: in eerste instantie is de beeldscherm kalibratie gelukt, echter na het opnieuw opstarten van de pc verandert na pakweg 10 seconden het kleurprofiel. Wat ik dus bedoel is dat in eerste instantie het lijkt of het correcte kleurprofiel wordt geladen, echter na ongeveer 10 seconden lijkt dat profiel te worden "overruled" door een ander profiel (de kleuren veranderen dan totaal).
12-05-2016, 15:56 door Anoniem
Gezien blijkbaar eerst het profiel wel wordt toegepast; Wat lijdt op dit moment tot jouw vermoeden dat het (onjuiste) kleurprofiel (of niet) geladen wordt door een probleem met UAC?

Ik zit bijna nooit te pielen aan mijn GPO's (Group Policy Objects) anders had ik wat meer uit mijn hoofd geweten, wel weet ik dat ik heb aangegeven dat UAC-prompts altijd credentials vereisen en zodoende dat ik altijd met een administratief account naar keuze de prompt toestemming kan geven. Hopelijk kan dat je in de goede richting wijzen :)
12-05-2016, 17:48 door Anoniem
Nieuwe gebruiker aanmaken om te testen, misschien iets mis met dat user-account ?
Iets met grashalm...
13-05-2016, 09:08 door karma4
Opti dat verhaal met dat na het opstarten lijkt of het goede kleuprofiel er is en na 10 seconden hij een andere zet bevalt me niet. Het lijkt meer op het klassieke verhaal van niet up to date drivers dan wel specifieke eisen van een bepaald programma. http://www.cnet.com/forums/discussions/help-windows-display-setting-keeps-resetting-after-startup-502804/ Kwestie van een lijst maken van mogelijke oorzaken maken en dan gaan afvinken.
13-05-2016, 14:35 door Anoniem
Ik dacht eventje dat het artikel ging over "USB Audio Class" deze heeft namelijk ook de afkorting "UAC"
en ja, Windows ondersteund zelfs in Windows 10 nog steeds geen UAC2 audio devices...
13-05-2016, 17:28 door Illnl
Door Anoniem: Ik dacht eventje dat het artikel ging over "USB Audio Class" deze heeft namelijk ook de afkorting "UAC"
en ja, Windows ondersteund zelfs in Windows 10 nog steeds geen UAC2 audio devices...

Ook nog iets bij te dragen aan het topic? of enkel even afgeven op windows 10?
Dank je in ieder geval...

OT:
http://windows.microsoft.com/en-us/windows7/how-do-i-change-the-behavior-of-user-account-control-by-using-the-slider
^ uitleg hoe dit voor alle users te doen
https://technet.microsoft.com/nl-nl/library/dd835564(v=ws.10).aspx
^meer informatie over instellen via registry.

Succes.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.