image

Dreiging Cyber-terrorisme valt mee

vrijdag 27 december 2002, 10:19 door Redactie, 2 reacties

Cyber-terrorisme is vandaag de dag een veel voorkomend onderwerp. De dreiging dat digitale terroristen watervoorzieningen, het electriciteitsnet en de infrastructuur zullen saboteren valt echter mee, zo heeft James Lewis van het Center for Strategic and International Studies bekend gemaakt. Hoewel computersystemen kwetsbaar zijn zouden cyber-terroristen de belangrijkste systemen moeten aanvallen voordat een land als Amerika op de knieen zou gaan, iets wat niet waarschijnlijk is. Op het moment zijn cyber-terroristen dan ook eerder hinderlijk, dan een dreiging voor het land.



The Washington Post

Reacties (2)
27-12-2002, 11:28 door Anoniem
The Washington Post moet eens leren om niet op de stoel van beveiligingsspecialisten te gaan zitten. Het repareren van een automotor laat je ook niet over aan een amateur...
27-12-2002, 12:17 door YT
Het artikel spreekt zichzelf tegen. Er zou weinig dreiging zijn, maar de systemen zijn wel kwetsbaar. Als de systemen kwetsbaar zijn dan bestaat het risico. Vervolgens wordt de lage dreiging gebaseerd op succesvolle sabotage in het verleden. Resultaten in het verleden bieden geen enkele garantie over de toekomst (zoals we ook op de beurs zien). Het is eerder een kwestie van tijd. Intelligente hackers ondernemen zeer zelden serieuze pogingen tot terroristische acties. Maar evenals het uitlekken van het recept voor de waterstofbom, is het slechts een kwestie van tijd. Uiteindelijk zal de dreiging toenemen en dan wil je dergelijke systemen niet kwetsbaar hebben. De vraag die je jezelf vervolgens kan stellen, is hoever in de toekomst dat moment ligt. Een andere mogelijkheid is je kop in het zand steken en praten oven "bewust genomen risico´s" zoals Enron ze op de financiele markt nam.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.