image

Nieuwe Tor Browser met verbeterde YouTube-ondersteuning

dinsdag 31 mei 2016, 10:38 door Redactie, 2 reacties

Er is een nieuwe versie van Tor Browser gelanceerd die over een betere ondersteuning van YouTube beschikt en het eenvoudiger voor Mac-gebruikers maakt om de software te gebruiken. Tor Browser is de browser om via het Tor-netwerk te surfen, waardoor gebruikers hun ip-adres kunnen verbergen.

Het bestaat uit een aangepaste Firefox-versie en software die voor de verbinding met het Tor-netwerk zorgt. Tor Browser 6.0 is nu verschenen en maakt gebruik van Firefox 45-ESR. Deze Firefox-versie bevat betere html5-ondersteuning voor het afspelen van video's op YouTube. Ook is vanaf Tor Browser 6.0 het installatieprogramma voor Mac OS X gesigneerd, zodat er geen conflicten meer met de Gatekeer-beveiliging van Mac OS X ontstaan. Daarnaast zijn nieuwe privacyverbeteringen toegevoegd en worden sha-1-certificaten niet meer ondersteund. Verder is een beveiligingslek in het installatieprogramma voor Windows verholpen.

DuckDuckGo

Bij de aankondiging van Tor Browser 6.0 is er ook nog een uitleg over de standaardzoekmachine opgenomen. Voorheen werd Disconnect als zoekmachine gebruikt, maar nu is dat DuckDuckGo. De reden hiervoor is dat Disconnect al een tijdje geen toegang tot de zoekresultaten van Google heeft. Nu wordt vooral Bing voor het leveren van zoekresultaten gebruikt, die kwalitatief onacceptabel zijn, aldus de Tor-ontwikkelaars. Daarom is als tussenoplossing nu DuckDuckGo als zoekmachine ingesteld, aangezien de resultaten daarvan beter dan die van Bing zijn.

Reacties (2)
31-05-2016, 19:55 door Anoniem
@ Redactie : overweeg nieuws rondom Torbrowser volledig te staken

De huidige gang van zaken levert namelijk een belachelijke spagaat op
daar security.nl via Cloudflare een dusdanig hoog aantal exitnodes heeft geblokkeerd dat security.nl met Torbrowser bezoeken een weinig plezante, zo niet onmogelijke onderneming meer is.
Om de haverklap 10 of meer keer een wel nog geaccepteerde exitnode zoeken is inmiddels ruim regel boven uitzondering. Voortdurend captcha's over and over moeten invoeren is voor niemand een hobby.

Security.nl onderscheid zich daarmee inmiddels in ruim negatieve zin van andere o.a. andere Nederlandstalige nieuwssites die Torbrowser wel vrijwel altijd doorlaten en geen blokkades opwerpen.
Wanneer zelfs de meerderheid van grote internationale nieuwsmedia Torbrowser gebruikers niet blokkeren is het mogelijke security argument ook geen geloofwaardige aanname meer.
Waarom een nieuwssectie dusdanig geblokkeerd voor Torbrowser lezers?

Dus, als je als bedrijf met een nieuwssectie aangaande privacy meent lezende Torbrowser gebruikers zo breed onzichtbaar te moeten blokkeren, maak dan s.v.p. ook geen publiekelijk mooie sier meer door aan producten van Torproject dan aandacht te besteden.

Een dergelijke ongeloofwaardig dubbele houding heeft geen enkele pas!
Privacyminnende Torbrowser bezoekers niet gewenst?
Staak dan ook berichtgeving als met aankondigingen van nieuwe Torbrowserversies.

Of breng liever de gastvrijheid in technische zin weer in balans met o.a. het nieuwsaanbod rondom Torproject door Torbrowser gebruikers niet zo breed technisch te pesten en te blokkeren.

Groet,
een Torbrowser gebruiker die security nieuws inmiddels veel meer van andere wel normaal bereikbare security en privacy sites haalt.
02-06-2016, 08:25 door Anoniem
Ik sluit me aan bij de bovenste comment (op moment van schrijven nog maar de enige andere reactie). Niet per se dat nieuws erover gestaakt moet worden, maar ik heb ook gemerkt hoe security.nl cloudflare gebruikt toen ik de site over Tor probeerde te benaderen. Beetje jammer, bijna ironisch van een site als deze.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.