Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

Wifi & verzonden Items

29-05-2016, 14:23 door minniDi, 5 reacties
Graag zou ik willen weten of je via een standaard Telfort modem kan achterhalen welke bestanden (films/fotos) via een telefoon over de wifi zijn verzonden.

Ik wil dit niet gaan doen, maar ik wil weten of een modem deze filmpjes/fotos opslaat of dat je via een andere manier deze bestanden kan inzien.

De telefoon is niet meer verbonden, niet aanwezig en we hebben het over maanden geleden.

Mijn ex geeft aan iemand te hebben ingeschakeld en zegt een dvd vol informatie te hebben incl. de fotos en filmpjes.

Volgens mij niet echt iets bijzonders op misschien een paar pikante fotos naar mijn nieuwe vriend maar goed... het zit me niet lekker en ik vraag me af in hoever dit mogelijk is.

Daarnaast lijkt me dit illegaal, kan ik achterhalen of er gehackt/gesnuffeld is en moet ik dan aangifte doen?
Reacties (5)
29-05-2016, 22:28 door Anoniem
Een router zelf slaat niks nada Noppes op, het geheugen is zeer beperkt. Hij voert alleen de informatie door. Wel kan een router gehackt zijn en alles ook doorsturen naar een indringer bijvoorbeeld, maar dit lijkt me sterk. Het liefst moet de indringer dan een apparaat fysiek binnen bereik van de router hebben, en dat apparaat moet ook constant aanstaan. En als laatste, het meeste internetverkeer dat priveinformatie kan bevatten gaat via httpS. Dit houd in dat, zodra het word afgetapt, alsnog niet ontsleutelbaar is (onleesbaar) voor de hacker in vrijwel alle situaties...

Vraag anders of hij je 1 plaatje kan laten zien waar jij zeker van bent dat je dit niet openbaar hebt gezet, en als hij het niet zou willen laten zien,zou hij bluffen als je het mij vraagt...
30-05-2016, 11:00 door Anoniem
Wat Anoniem zegt, checken of het bluf is of dat hij echt in bezit is van jouw foto's en filmpjes. Zo ja, aangifte doen.

Wat me sowieso handig lijkt is om je nieuwe vriend op de hoogte te brengen (wat je waarschijnlijk al hebt gedaan)
30-05-2016, 16:33 door Anoniem
Ik kan even niet inloggen, maar bedankt voor de reacties.

Ja vriend is ingelicht. Het gaat me niet om de soort fotos of filmpjes dat is namelijk 99,9% onschuldige kinderfotos (zijn kinderen) maar het gaat me ook om de informatie vd bank, contacten en emails...

En de gedachte dat hij zover gast een ander dit te laten doen. Zelf kan hij dat niet.

Ik heb sowieso een melding gedaan bij het bureau, telfort stuurt vandaag een monteur om mijn modem na te zien op software/apparaten etc.

Al mijn codes zijn veranderd, maar ik vroeg me af wat mogelijk is en wat niet mogelijk is om hem zo uit te dagen de info te delen????
31-05-2016, 00:57 door [Account Verwijderd]

maar ik vroeg me af wat mogelijk is en wat niet mogelijk is om hem zo uit te dagen de info te delen????
IMO, niet doen. Onderbuik gevoelens of wraak-gevoelens gaan je op enig moment terug bijten. Ja, het doet waarschijnlijk pijn om te breken met iemand maar als je je emoties in het spel toelaat trek je vaak aan het kortste eind.

On Topic : ik sluit me aan bij de 1e reageerder; routers slaan niets op. Mocht er gesleuteld zijn aan het ding dan kan de monteur dat bepalen, daarna de juridische weg op als blijkt dat de router gehacked was.
31-05-2016, 11:56 door BaseMent
VRAAG:
Graag zou ik willen weten of je via een standaard Telfort modem kan achterhalen welke bestanden (films/fotos) via een telefoon over de wifi zijn verzonden.
ANTWOORD: Nee dat kan niet.
MAAR:
1: Heb je bijvoorbeeld een account van Google en maak je een backup aldaar en heeft je ex misschien het wachtwoord daar kunnen raden of heb je met zijn telefoon misschien ook daar ingelogd?
2: Heb je misschien wel eens je telefoon niet goed in het zicht gehad en heeft iemand toen snel een backup van jouw telefoon gemaakt.
Grote kans dat via een van die wegen jouw gegevens uitgelekt zijn.

VRAAG:
Daarnaast lijkt me dit illegaal, kan ik achterhalen of er gehackt/gesnuffeld is en moet ik dan aangifte doen?
ANTWOORD: Ja dat is illegaal. Maar bewijs verzamelen zal erg lastig worden en iemand een proces aandoen al niet minder eenvoudig, zeker als er geen bewijs is dat die gegevens ergens geplaatst zijn (je moet wel aan kunnen tonen dat je ex die gegevens echt in bezig heeft).

Zoals meestal in dit soort gevallen zijn het pesterijen en alleen bedoeld om jou onzeker te maken of onder druk te zetten. Niet op ingaan.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.