image

Huawei-telefoons vaak up-to-date met Android-patches

woensdag 29 juni 2016, 14:00 door Redactie, 4 reacties

Steeds meer fabrikanten van Android-telefoons brengen maandelijks patches met beveiligingsupdates uit, maar de toestellen van het Chinese Huawei zijn het vaakst up-to-date, zo claimt het Amerikaanse beveiligingsbedrijf Duo Security. Het bedrijf baseert zich op cijfers van de eigen zakelijke oplossing.

De cijfers moeten dan ook in het licht van een bedrijfsomgeving en zakelijke gebruikers worden gezien. Van de onderzochte Android-toestellen bleek dat 68% in staat is om maandelijks updates te ontvangen. Van deze groep had echter 75% niet de laatste Android-patch geïnstalleerd. De meeste Android-toestellen die maandelijks beveiligingsupdates kunnen ontvangen waren afkomstig van Samsung. Slechts 15% van de Samsung-toestellen was echter up-to-date. Huawei heeft een veel kleiner marktaandeel, maar van deze fabrikant bleek 77% van de toestellen up-to-date te zijn.

Image

Reacties (4)
29-06-2016, 18:08 door Anoniem
Ik herken het helemaal niet. Ik heb al een Huawei-toestel sinds juni 2014, maar tot op heden heb ik nog niet één update gekregen. Ik draai nog steeds 4.4.2., zéér tegen mijn zin in. Maar ja... wat kan ik doen?
29-06-2016, 18:10 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
30-06-2016, 08:53 door Anoniem
Door Ageless: Die updates zijn zeker in China wijd verkrijgbaar en niet hier in Europa? Ik heb een Huawei G700 die nog nooit een Android update heeft gehad. Als ik mijn telefoon naar updates laat zoeken krijg ik steevast als antwoord dat die er niet zijn.
Ik heb hetzelfde toestel. Qua hardware voor mij nog prima bruikbaar, alleen de nooit geüpdatete androïd versie doet mij toch lonken naar Apple, dat pas sinds kort de 4 jaar oude iPhone 4s niet meer van updates voorziet.
04-07-2016, 11:52 door Anoniem
Ik heb een Nexus 5 LG (3 jaar oud) en die krijgt nog iedere maand een " Android-beveiligingspatch" en ik draai onder Android 6.01. In dit overzicht zijn de Nexus modellen niet meegenomen. Wie de link van het onderzoek aanklikt krijgt ook het advies "koop een Nexus" Misschien komt Google naast hun "Nexus" lijn ook een eigen Android model waarmee zowel de hardware als software volledig in de hand hebben, zoals Apple dat ook doet, wel zo veilig.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.