image

Avast koopt anti-virusbedrijf AVG voor 1,3 miljard dollar

donderdag 7 juli 2016, 10:50 door Redactie, 2 reacties

Het Tsjechische anti-virusbedrijf Avast heeft anti-virusbedrijf AVG, dat ook in Tsjechië werd opgericht, voor een bedrag van 1,3 miljard dollar overgenomen, zo heeft Avast vanochtend bekendgemaakt. Beide anti-virusbedrijven hebben zo'n 200 miljoen gebruikers elk en zijn bekend vanwege de gratis anti-virussoftware die ze aanbieden.

Volgens Avast-directeur Vincent Steckler hebben beide bedrijven zoveel overeenkomsten dat het logisch was om ze te combineren. Voor een bedrag van 1,3 miljard dollar zal Avast alle aandelen van AVG overnemen. Als de aandeelhouders met het bod van Avast akkoord gaan zullen de toezichthouders de overname nog moeten goedkeuren. Avast zou samen met AVG één van de grootste anti-virusbedrijven ter wereld worden.

"Ik denk dat dat deze combinatie fantastisch voor onze gebruikers is. We zullen meer dan 250 miljoen pc- en Mac-gebruikers hebben die ons in staat stellen nog meer dreigingsdata te verzamelen om de beveiliging van onze gebruikers te verbeteren", aldus Steckler. Op smartphones en tablets heeft de nieuwe combinatie 160 miljoen gebruikers, die de Avast-directeur ook als springplank voor het Internet of Things ziet. Verder stelt Steckler dat de ondersteuning aan het mkb en technische ondersteuning van gebruikers beter zal worden.

Reacties (2)
07-07-2016, 11:04 door Anoniem
Gefeliciteerd..
07-07-2016, 11:26 door Anoniem
Door Anoniem: Gefeliciteerd..

Meer gecondoleerd. Beide bedrijven zijn al "onhandelbaar": ze geven niet echt om de privacy en veiligheid van de gebruikers, alleen maar om de $$$ van de gebruikers en verkopen alles wat ze maar kunnen verzamelen.

Nou ja... In ieder geval weer een minder etisch bedrijf weg.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.