image

ACM opent meldpunt voor nepprofielen op datingsites

vrijdag 22 juli 2016, 12:20 door Redactie, 0 reacties

De Autoriteit Consument en Markt (ACM) roept internetgebruikers vandaag op om melding van nepprofielen op datingsites te maken. De toezichthouder is ook op zoek naar (ex)medewerkers van datingsites met nepprofielen die informatie kunnen geven.

Het gaat bijvoorbeeld om datingsites waar gebruikers per verstuurd (chat)bericht aan een kandidaat moeten betalen. Uit onderzoek zou blijken dat op veel van dit soort datingsites nepprofielen staan. Achter deze profielen zitten betaalde medewerkers die gebruikers via de chat zo lang mogelijk aan de praat proberen te houden. Daardoor betalen ze steeds opnieuw geld. Soms duurt dit weken of maanden, terwijl het niet tot een echte ontmoeting komt.

Internetgebruikers die hier de dupe van zijn geworden kunnen dit nu melden bij ConsuWijzer, het informatieloket van de ACM. Daarnaast krijgen internetgebruikers het advies om eerst te controleren met wat voor soort bedrijf ze te maken hebben voordat ze lid worden van of geld betalen aan een datingsites. Ook kan er worden gekeken of de datingsite een keurmerk heeft, zoals het Thuiswinkel Waarborg en Keurmerk Veilig Daten.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.