image

Politie waarschuwt bewoners via Burgernetmail voor inbraken

maandag 25 juli 2016, 12:28 door Redactie, 2 reacties

De politie is onlangs begonnen om bewoners in de buurt van een inbraak via e-mail te waarschuwen. Het gaat om nieuwe service van Burgernet, genaamd Burgernetmail. Deelnemers waarvan het e-mailadres bekend is worden per e-mail ingelicht wanneer er een woninginbraak in hun buurt heeft plaatsgevonden.

In de mail staat waar, wanneer, hoe laat en op welke manier de inbraak heeft plaatsgevonden. Ook geeft Bureau Burgernet preventietips hoe een inbraak die op deze manier is gepleegd in de toekomst voorkomen kan worden. Betrokken deelnemers wordt gevraagd om alle informatie die zij hebben of verdachte situaties die zij zich herinneren door te geven aan de politie. "Om het project te laten slagen is het belangrijk dat er zoveel mogelijk mensen meedoen met Burgernet", zegt John Janse van de recherche.

"Inbrekers slaan na een geslaagde inbraak namelijk vaker toe in dezelfde buurt. De nieuwe service van Burgernet vormt een aanvulling op dit buurtonderzoek. De betrokken bewoners kunnen digitaal antwoord geven met behulp van een invulformulier", aldus Janse. "Vaak denken bewoners dat wat zij gezien hebben, wel niet zo spannend zal zijn. Maar voor de politie kan dat net het ontbrekende puzzelstukje zijn. Meld het dus vooral, dan is de politie op de hoogte van alle mogelijke informatie."

Burgernetdeelnemers die alleen de app hebben gedownload,zijn niet volledig bij Burgernet aangemeld. Hun e-mailadressen zijn niet bekend bij Bureau Burgernet. Wie dit wil kan zijn of haar e-mailadres via de website van Burgernet registreren. De nieuwe service van Burgernet maakt deel uit van het project Waak voor Inbraak. Bij dit project werken bewoners, ondernemers, gemeenten, politie, Openbaar Ministerie, provincie en diverse andere partners samen aan de veiligheid in de eigen omgeving.

Reacties (2)
25-07-2016, 15:04 door Anoniem
Een enorm kromme implementatie. Ik moet mijn geboortedatum en mobiele nummer registreren. Maar ik wil geen SMS berichten ontvangen, omdat ik de Burgernet app gebruik en die geeft prima pushmeldingen.
26-07-2016, 12:55 door Pastafarist
Soort Pokemon voor dieven dus eigenlijk... nice!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.