Hackers hebben een drone gemaakt die al vliegend beveiligingsonderzoek en penetratietests kan uitvoeren en ze zijn van plan om de blauwdruk openbaar te maken. De "Danger Drone", zoals de drone heet, is ontwikkeld door beveiligingsbedrijf Bishop Fox en is in feite een vliegende hack-laptop.
De drone is vernoemd naar het nummer "Danger Zone" van Kenny Loggins dat in Top Gun werd gebruikt. Als computer maakt de machine gebruik van een Raspberry Pi, volgeladen met allerlei hackingtools om 'over-the-air' protocollen zoals RFID, ZigBee, Bluetooth en wifi aan te vallen. "Over-the-air-aanvallen zijn zeer aantrekkelijk op het moment, omdat er zoveel onvolwassen Internet of Things-producten zijn", zegt Francis Brown van Bishop Fox tegenover eWeek.
Om ervoor te zorgen dat de drone lang in de lucht kan blijven is het gewicht zo laag als mogelijk gehouden. Met zo'n 800 gram zou de machine ongeveer 45 minuten kunnen vliegen. De onderdelen om de Danger Drone te maken moeten bij elkaar zo'n 400 a 500 dollar gaan kosten, waarbij de machine in een dag in elkaar gezet kan worden. Volgende week zullen de onderzoekers de Danger Drone tijdens de Black Hat-conferentie in Las Vegas demonstreren en de blauwdrukken vrijgeven. Zelf zijn ze van plan om de drone bij hun dagelijks beveiligingsonderzoek te gebruiken. "We hebben al een aantal penetratietests klaarstaan", aldus Brown.
Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.
Senior Security Consultant
Als security consultant bij Cegeka speel je een uitermate belangrijke rol in het veilig houden van de bedrijven in Nederland en de Nederlandse maatschappij. Vandaar ook dat Cegeka dit hoog op de agenda heeft staan. Wij doen dit door, in close cooperation, onze klanten advies te geven op strategisch, tactisch en operationeel niveau.
Wanneer mensen een eigen device (BYOD) mee nemen naar werk: hoe bescherm jullie je daartegen? (Ben zelf tegen het gebruik van ...
Een digitaal paspoort, recht op betaalbaar en snel internet, 'digitale inburgering' of digitaal stemmen, het zijn slechts een ...
Als je voor OneDrive betaalt, kun je de functie Versiegeschiedenis gebruiken. Erg handig als je een vorige versie van een ...
Wanneer je hieronder het e-mailadres van je account opgeeft wordt er een nieuwe activatielink naar je gestuurd. Deze link kun je gebruiken om een nieuw wachtwoord in te stellen.
Wanneer je het juiste e-mailadres hebt opgegeven ontvang je automatisch een nieuwe activatielink. Deze link kan je gebruiken om een nieuw wachtwoord in te stellen.
Geef je e-mailadres op en kies een alias van maximaal 30 karakters.
Je hebt je succesvol aangemeld. Voordat je je account kunt gebruiken moet deze eerst geactiveerd worden. Dit kan je zelf doen middels de activatielink die naar het opgegeven e-mailadres is verstuurd.