image

Hackers veranderen drone in vliegende hack-laptop

vrijdag 29 juli 2016, 13:30 door Redactie, 6 reacties

Hackers hebben een drone gemaakt die al vliegend beveiligingsonderzoek en penetratietests kan uitvoeren en ze zijn van plan om de blauwdruk openbaar te maken. De "Danger Drone", zoals de drone heet, is ontwikkeld door beveiligingsbedrijf Bishop Fox en is in feite een vliegende hack-laptop.

De drone is vernoemd naar het nummer "Danger Zone" van Kenny Loggins dat in Top Gun werd gebruikt. Als computer maakt de machine gebruik van een Raspberry Pi, volgeladen met allerlei hackingtools om 'over-the-air' protocollen zoals RFID, ZigBee, Bluetooth en wifi aan te vallen. "Over-the-air-aanvallen zijn zeer aantrekkelijk op het moment, omdat er zoveel onvolwassen Internet of Things-producten zijn", zegt Francis Brown van Bishop Fox tegenover eWeek.

Om ervoor te zorgen dat de drone lang in de lucht kan blijven is het gewicht zo laag als mogelijk gehouden. Met zo'n 800 gram zou de machine ongeveer 45 minuten kunnen vliegen. De onderdelen om de Danger Drone te maken moeten bij elkaar zo'n 400 a 500 dollar gaan kosten, waarbij de machine in een dag in elkaar gezet kan worden. Volgende week zullen de onderzoekers de Danger Drone tijdens de Black Hat-conferentie in Las Vegas demonstreren en de blauwdrukken vrijgeven. Zelf zijn ze van plan om de drone bij hun dagelijks beveiligingsonderzoek te gebruiken. "We hebben al een aantal penetratietests klaarstaan", aldus Brown.

Reacties (6)
29-07-2016, 14:05 door Anoniem
Zie ik die overkomen mag ik die dus uit de lucht knallen?
29-07-2016, 15:03 door Anoniem
Zoiets had Foxit toch ook al eens ingezet tijdens een pentest? Nu de uitdaging om dat ding te hacken binnen de paar seconden dat het in range is :p
29-07-2016, 16:49 door Anoniem
@15:03 Darren Kitchen deed dit al jaren geleden in zijn YouTube show Hak5. Pinapple op een drone, alleen als ik het zo leest is dit iets meer geavanceerden.

@14:05 ik zou maar uitkijken met zulke uitspraken, voor je het weet staat de politie aan je deur voor het wekken van een suggestie dat je een vuurwapen bezit.
29-07-2016, 22:23 door Anoniem
And now for something completely different: Flying hack-Laptop
Pas ontdekte film van Ed Wood of - idem - sketch van Monty Python's Flying Circus. Je zou het geloven zonder de bijbehorende informatie.
30-07-2016, 01:24 door freediver
op ebay verkopen ze kattepulten.. we schieten ze allemaal uit de lucht.
30-07-2016, 20:47 door Anoniem
Door freediver: op ebay verkopen ze kattepulten.. we schieten ze allemaal uit de lucht.
Neem een jachtgeweer. Altijd raak.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.