image

Man aangehouden wegens hacken van websites en phishing

woensdag 24 augustus 2016, 17:12 door Redactie, 1 reacties

Een 21-jarige man uit Amsterdam is aangehouden op verdenking van het hacken van een groot aantal websites en het uitvoeren van phishingaanvallen. De man wordt ervan verdacht tussen eind mei 2014 en begin augustus 2016 een groot aantal websites te zijn binnengedrongen.

Hij maakte daarbij gebruik van softwareprogramma’s die zijn gemaakt om kwetsbaarheden in websites op te sporen en uit te buiten. Op die manier wist de man, zo is de verdenking, onder meer een groot aantal e-mailadressen van klanten van een creditcardmaatschappij buit te maken. Vervolgens zou de man uit naam van deze creditcardmaatschappij naar de buitgemaakte adressen phishingmails hebben gestuurd.

In de phishingmails werden klanten verleid om op een link te klikken. De link wees naar een phishingsite waar hij de creditcardgegevens, pincode of inloggegevens zoals gebruikersnaam, wachtwoord of rekeningnummer probeerde te achterhalen. De politie kwam de man op het spoor in een ander lopend onderzoek. De Raadkamer van de Amsterdamse rechtbank heeft bevolen de man 30 dagen in voorarrest te houden.

Reacties (1)
24-08-2016, 19:46 door Anoniem
Ik zag ooit mijn gebruikersnaam + wachtwoord in plaintext op een website staan, die kon ik vinden via google door mijn meestgebruikte wachtwoord als zoekwoord te gebruiken. Maar als ik zoek op https://haveibeenpwned.com, dan zegt die dat er geen gegevens gevonden zijn.

Dus eigenlijk kunnen we ook niet echt rekenen op die site. Waarschijnlijk dus de schuld van deze amsterdammers die zomaar even alle websites gaat hacken, dus ook kleinere websites en de gegevens dan zomaar online gooien en die dan niet via het nieuws vermeld wordt, omdat die kleine sites niet bekend genoeg zijn. Het heeft mij even tijd gekost om de eigenaar van de server te bereiken om mijn passwoord er weer af te halen zonder de politie erbij te halen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.