image

Iran ontdekt malware in petrochemische fabrieken

zondag 28 augustus 2016, 07:38 door Redactie, 3 reacties

Iran heeft malware in twee petrochemische fabrieken ontdekt en verwijderd, nadat het eerder had aangegeven te onderzoeken of cyberaanvallen voor recente petrochemische branden verantwoordelijk waren. Dat heeft Gholamreza Jalali, hoofd van de Iraanse burgerbescherming, laten weten.

Tegenover het staatspersbureau IRNA verklaarde Jalali dat het om malware ging die verschillende onderdelen van de fabrieken had geïnfecteerd en tijdens een reguliere controle was aangetroffen. Vervolgens zouden er maatregelen zijn genomen om de malware te verwijderen. Om wat voor malware het precies ging liet Jalali niet weten, maar er zou geen verband zijn tussen de branden die onlangs in petrochemische fabrieken plaatsvonden. Eerder werd Iran het doelwit van Stuxnet, malware die de uraniumverrijkingscentrale van Natanz saboteerde.

Reacties (3)
28-08-2016, 18:41 door Anoniem
Beetje inhoudsloos dit bericht ... Met enige regelmaat worden ook automatiseringssystemen met malware besmet, meestal door onvoorzichtig personeel en gebrekkige beveiliging. Het wordt pas interessant als we weten welke malware, en wel of niet een antivirus systeem geinstalleerd. Zo te lezen loos alarm.
29-08-2016, 12:32 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.