image

Belgische minister tegen verzwakken van encryptie

donderdag 1 september 2016, 10:08 door Redactie, 4 reacties

End-to-end-encryptie in versleutelde chatdiensten als WhatsApp moet niet worden verzwakt zoals de Franse minister van Binnenlandse Zaken Bernard Cazeneuve wil. Dat zegt Alexander de Croo, de Belgische minister van de Digitale Agenda tegenover Data News.

"Een verbod op encryptie is de grootste fout die je zou kunnen maken. Ons ganse moderne bestaan, niet enkel onze elektronische communicatie, hangt vast aan encryptie", zo stelt De Croo. Volgens de minister kunnen tegenstanders van encryptie de gevolgen niet overzien als er bijvoorbeeld backdoors worden ingebouwd. "Encryptie is één van de bouwstenen van onze manier van werken vandaag. Laten we alstublieft daar geen vragen bij stellen." De Croo waarschuwt dat het verzwakken van encryptie uiteindelijk iedereen in gevaar zal brengen.

De minister voorspelt verder dat de maatregelen die Frankrijk en Duitsland tegen encryptie willen nemen weinig zin zullen hebben. "Sowieso zal er steeds creativiteit zijn om confidentieel te communiceren, desnoods keert men terug naar de codetaal van vroeger. Het probleem vandaag is bovendien niet het gebrek aan informatie. Het probleem is een hooiberg waar je de naald in moet vinden. Het is niet dat wanneer je de hooiberg groter maakt, dat je de naald sneller kunt vinden."

Reacties (4)
01-09-2016, 11:27 door TheKeymaker
Hehe, eindelijk een politicus die iets verstandigs zegt over encryptie.
01-09-2016, 11:33 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
01-09-2016, 14:37 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 01-09-2016, 14:37
[Verwijderd]
01-09-2016, 20:33 door jefdom
doorzetten alexander ,ge hebt enen belg al blij gemaakt
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.