image

Europol rolt internationale bende phishers en skimmers op

woensdag 7 september 2016, 10:36 door Redactie, 0 reacties

Europol heeft samen met de Italiaanse en Roemeense autoriteiten een internationale bende phishers en skimmers opgerold die op grote schaal misbruik van betaalkaartgegevens maakte. De criminele groep maakte volgens Europol van geavanceerde skimmingapparaten en bedrieglijke phishingtechnieken gebruik waarmee grote aantallen frauduleuze transacties werden uitgevoerd.

De schade die de criminelen veroorzaakten zou honderdduizenden euro's bedragen. Tijdens huiszoekingen werden minicamera's, kaartlezers, magneetstriplezers en -schrijvers, computers, telefoons, usb-sticks en duizenden lege kaarten aangetroffen. Naar deze lege kaarten konden de criminelen de gestolen betaalgegevens kopiëren. Met deze nepbetaalkaarten werd vervolgens geld opgenomen.

Volgens Europol maakte de bende gebruik van versleutelde communicatiediensten op internet, waarbij er via een digitale versie van pizzino werd gecommuniceerd. Pizzino is een klein stukje papier dat de Siciliaanse maffia voor belangrijke communicatie gebruikte.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.