image

Aftappen gebruikt voor aanslag op Saddam, fysieke bescherming van kabels nodig

woensdag 9 april 2003, 11:29 door Redactie, 3 reacties

Het Amerikaanse Central Command wilde geen details vrijgeven over hoe men wist waar Saddam Hoessein was toen men de beruchte "bunkerbusters" afwierp, maar bronnen hebben laten weten dat het fysiek aftappen van telefoon en glasvezel kabels in Bagdad mogelijk een rol hebben gespeeld. Deze actie laat dan ook zien dat er meer aandacht moet worden besteed aan het beveiligen van fysieke kabels. Veel bedrijven hebben namelijk een netwerk waarvan de bekabeling publiekelijk bereikbaar is. Volgens Seth Page, CEO van Oyster Optics, is het enige wat je nodig hebt na het lokaliseren van de kabels een optische packet sniffer en een PC om de informatie van de kabel te halen. (ComputerWorld)

Reacties (3)
09-04-2003, 17:19 door Anoniem
Ja, en dit is al langer in zwang. In de jaren 80 lukte het de Amerikaanse inlichtingendienst om een kabel van het Russische marineopperbevel te kraken. Via een bijna duizend kilometer lange hulpkabel naar Groenland werd de rest van de informatie via een grondstation naar een kunstmaan gezonden. Vandaaruit kwam het binnen in het Amerikaanse hoofdkwartier. Deze aftapkabels werden door miniatuur duikbootjes gelegd. De Russen hadden de gewoonte om alle informatie onversleuteld via een zeekabel te versturen.
Hierdoor zat het Amerikaanse opperbevel gewoon aan de tafel van het Russische. En alles over Russische duikboten en hun bewegingen werden hierdoor vastgelegd.

En gegarandeerd: deze truc is nog steeds op grote schaal herhaalbaar...
09-04-2003, 18:05 door Steef
Je zegt herhaalbaar, het zou mij totaal niet verbazen als de VS daar al mee bezig is. Die hoge jongens daar denken toch dat 'ons patritisch verenigd amerika' alles moet weten. Anders kunnen zze toch niet meer de politie agent spelen? ^^
09-04-2003, 22:18 door Anoniem
Originally posted by Steef
Je zegt herhaalbaar, het zou mij totaal niet verbazen als de VS daar al mee bezig is. Die hoge jongens daar denken toch dat 'ons patritisch verenigd amerika' alles moet weten. Anders kunnen zze toch niet meer de politie agent spelen? ^^


Nog sterker: de VS is niet zo maar een supermacht, maar heeft in een periode van zo'n 25 jaar een gigantisch militair hightec netwerk opgericht dat in staat is elke vijand binnen een paar weken te verslaan. Het zou te ver voeren dit allemaal in een kort tijdbestek hier te bespreken, maar wanneer je het volledige bouwwerk van het militair industrieel complex nader onder de loep neemt zul je merken dat er bijna niets meer onmogelijk voor ze is. En de gigantische hoeveelheid aan geldelijke middelen, laat je al snel duizelen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.