image

Canadese douane bang voor aanval op biometrische database

vrijdag 16 september 2016, 13:57 door Redactie, 1 reacties

De Canadese douane heeft in een vertrouwelijk document voor de minister van openbare veiligheid gewaarschuwd voor aanvallen op de biometrische database die het gebruikt, waardoor de verkeerde mensen zouden kunnen worden toegelaten en onschuldige reizigers geen toegang tot het land krijgen.

Dat meldt de Toronto Star dat de documenten via een wob-verzoek wist te verkrijgen. "Een kwaadaardige cyberaanval zou bijvoorbeeld de backend van het biometrische identificatiesysteem kunnen infiltreren en verkeerde toelatingen en/of weigeringen kunnen veroorzaken", aldus de douane. Het zou in dit geval om een geavanceerde aanval gaan. Een dos-aanval, waardoor het netwerk overbelast raakt, zou een stuk laagdrempeliger zijn, maar er wel voor kunnen zorgen dat belangrijke diensten niet beschikbaar zijn.

De Canadese douane zegt dan ook dat het gelijke tred moet houden met nieuwe kwetsbaarheden die in deze systemen gevonden worden. Zeker nu biometrische gegevens steeds meer worden gebruikt. Sinds 2013 verzamelen Canadese immigratiefunctionarissen biometrische gegevens van mensen die een tijdelijk visum aanvragen. Jaarlijks zou het om 355.000 mensen uit 30 landen gaan die vingerafdrukken en een foto afstaan.

Reacties (1)
21-09-2016, 03:41 door Anoniem
Al die moderne technologie is toch eigenlijk de achterdeur uit. Het brengt alleen maar nieuwe zorgen en stress met zich mee. Ondertussen stevenen we volgens mij al meer af op een Overheid, ook in Amerika en in Europa die al meer, mede door de komst van de RFID-chips-implantaten (onderhuids), totalitair wordt en alle macht naar zich toetrekt. Amerika mag dan ons land hebben bevrijd, maar waar ze nu toch mee bezig zijn?? Alles wat daar is komt hier. Ik ben er niet blij mee. Amerika trekt Europa nu de ellende in.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.