image

Harder straffen van computercriminelen heeft geen zin

vrijdag 18 april 2003, 11:24 door Redactie, 7 reacties

Het idee dat computer security verbeterd kan worden door meer mensen op te sluiten of harder te straffen heeft geen zin, aldus Jon Lasser, columnist van SecurityFocus. De oorlog tegen hackers faalt dan ook voor dezelfde reden als de oorlog tegen drugs. De meeste individuen kunnen zichzelf beheersen, maar er is altijd een groep mensen die ondanks zware straffen hun gedrag niet zullen aanpassen. Daar komt bij dat de kosten die de "oorlog tegen hackers" met zich meebrengt niet in verhouding staan met de opbrengsten, zoals in deze column te lezen is.

Reacties (7)
19-04-2003, 20:37 door Anoniem
Van opsluiting is nooit iemand iets wijzer geworden.

Iemand die 1 jaar celstraf heeft gekregen nadat hij 530.000 mailtjes heeft verstuurd naar FOX tv om zijn woede te bekoelen zal na de eerste dag al beseffen dat hij fout bezig was.
20-04-2003, 01:03 door Steef
En bovendien, denk je echt dat mensen er beter van worden in de gevangenis?

Dat is wederom een discussie die hoog op kan lopen. Ik vind het idee achter mensen opsluiten sowieso lang niet altijd gerechtvaardigd.
20-04-2003, 22:25 door Anoniem
Originally posted by Steef
En bovendien, denk je echt dat mensen er beter van worden in de gevangenis?

Dat is wederom een discussie die hoog op kan lopen. Ik vind het idee achter mensen opsluiten sowieso lang niet altijd gerechtvaardigd.


Ik heb lang genoeg in het justitiekanaal gezeten om te weten dat wat hierboven wordt beweerd alleen opgaat voor keiharde criminelen, zonder geweten en zonder berouw. Die mensen bestaan inderdaad. De gevangenis is er trouwens nooit voor geweest om mensen beter te maken, wel om de samenleving te beschermen tegen niets ontziende psychopaten. Opsluiting is dan helaas het enige afdoende middel gebleken.
21-04-2003, 12:24 door Steef
Maar ook dat werkt niet in Nederland... Volkert hobbelt hier over 12 jaar ook weer vrij rond, dus maak voor jezelf maar uit hoe onze wet in mekaar steekt :confused:
21-04-2003, 18:47 door Anoniem

..dus maak voor jezelf maar uit hoe onze wet in mekaar steekt..

Tjongejonge, jij hebt noch het licht, buskruit of wiel uitgevonden, maar wel ontdekt dat er zoiets als 'wetgeving' is..

Als je wilt weten hoe onze wetgeving in elkaar steekt (en waarom rechters zich _daaraan_ houden in plaats van onsmakelijke uitspraken van dwarsgestreepte stropdassen), dan adviseer ik een abbonement op de plaatselijke bibliotheek (als je het nederlands begrijpend lezen machtig bent, waaraan ik tot dusverre twijfel).

Daar zul je (na enige uitleg van een aantal bibliothecarissen, want immers, je bent niet zo snel) verwezen worden naar een (meestal in blauw uitgevoerde) reeks verticaal opstelde 'dingen' die wij boeken noemen.
In dit geval boeken over 'hoe onze wetgeving in elkaar zit'..

Ik hoop dat je zoveel woorden achter elkaar kunt onthouden..Sterkte.

FOAD
21-04-2003, 21:38 door Steef
hehe, heerlijk al die mensen die het leuk vinden andermans meningen af te zeiken. Get a life, of hoe noemen ze dat ook alweer?
22-04-2003, 03:01 door Anoniem
Originally posted by Steef
...of hoe noemen ze dat ook alweer?
Geheugenverlies.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.