image

Ook Duitse overheid wil betere bescherming gebruikersdata

vrijdag 23 september 2016, 16:28 door Redactie, 1 reacties

Aanbieders van online diensten moeten de gegevens van hun gebruikers beter beschermen, zo laat ook de Duitse overheid naar aanleiding van de omvangrijke datadiefstal bij Yahoo weten. Eerder vandaag kwam de Britse privacytoezichthouder ICO met een zelfde oproep gericht aan internetbedrijven.

Volgens het Bundesamtes für Sicherheit in der Informationstechnik (BSI), onderdeel van het Duitse ministerie van Binnenlandse Zaken, bevatten de databases van online aanbieders gevoelige gegevens die hen door gebruikers zijn vertrouwd. "De bescherming van dergelijke gegevens moet dan ook de hoogste prioriteit hebben", zegt Arne Schönbohm, hoofd van de overheidsinstantie.

Hij wil in het geval een internetbedrijf wordt gehackt de getroffen beveiligingsmaatregelen analyseren en eventuele aangevallen kwetsbaarheden openbaar maken, zodat andere bedrijven die in hun eigen systemen en netwerken kunnen verhelpen. "Een gebrek aan transparantie kan ervoor zorgen dat criminelen de gebruikersdata in een andere context kunnen misbruiken. Het mag in dat soort gevallen geen twee jaar duren voordat de gebruikers worden geïnformeerd", aldus Schönbohm.

Reacties (1)
24-09-2016, 09:01 door karma4
Anonieme prepaid kaarten mogen niet meer over de toonbank gaan van de duitse overheid.
Dan moet de eis zijn dat de bescherming van die gegevens op orde is. Anders ben je medeplichtig aan hetgeen fout gaat.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.