Privacy - Wat niemand over je mag weten

Google Chrome mét privacy...

22-09-2016, 09:53 door webs, 10 reacties
Ik ben sinds kort werkzaam als beginnend webdesigner. Ik hecht veel waarde aan privacy en heb een aantal maatregelen genomen om op mijn systeem enigszins (zo goed als mogelijk) mijn privacy te beschermen.

Eén van de maatregelen is het niet installeren van de Google Chrome browser. Dit o.a. vanwege het irritante achtergrond proces googleupdate.exe en het geven van een uniek id aan mijn systeem. Google Chrome lijkt me niet de aangewezen browser als je geeft om privacy.

Echter nu als webdesigner moet ik tijdens het bouwen van een nieuwe website regelmatig in diverse browsers controleren of alles goed werkt en er (min of meer) hetzelfde uitziet in verschillende browsers. De meest gebruikte browser is Google Chrome, en ik vrees er niet aan te ontkomen deze dus te moeten gebruiken. Ik heb nu de volgende opties bedacht:

1 - Google Chrome maar gewoon op mijn systeem installeren en googleupdate.exe blokkeren in mijn firewall of helemaal verwijderen (dit schijnt mogelijk te zijn). De browser echt alleen maar gebruiken voor het controleren van websites en nooit voor het dagelijkse browsen.

2 - Google Chrome Portable op een usb stick installeren en gebruiken zoals in optie 1 maar nu met voordeel dat het niet op mijn systeem is geinstaleerd en ook het proces googleupdate.exe niet op mijn systeem gaat draaien.

3 - Een op Chrome gebaseerde browser gebruiken zoals bijvoorbeeld Epic Browser, Opera, Comodo Dragon of Chromium Portable.

Weet iemand of in het geval van optie 2 of optie 3 ik exact dezelfde weergave van een website in de browser zie als in de echte Google Chrome browser?

Alle tips zijn welkom; bedankt!
Reacties (10)
22-09-2016, 14:37 door Anoniem
Als je nou eens een virtual desktop aanmaakt met dergelijk software, gratis te krijgen op internet, dan kan je in deze virtuele desktop al je browsers installeren, zonder dat het je eigen systeem 'verontreinigt'.

Hier al eens aan gedacht?
22-09-2016, 14:39 door [Account Verwijderd]
Afhankelijk van je OS is het installeren van een VM meestal een makkie.
Dan chrome in de VM draaien en de VM uitzetten als je het niet gebruikt.

Ook in de VM dan de firewall het process van de updater laten blokkeren.
23-09-2016, 01:47 door Wisperbird
Dus je gebruikt Linux, want ook windows Geeft jou systeem een uniek ID. Al sinds XP gebruikt het dit systeem. Sinds 10 wordt dat zelfs gebruikt om je een licentie te geven als je upgrade van 7 naar 10. En Windows update ook zonder dat jij dat wil. GoogleUpdate zorgt er voor dat ik de laatste versie heb en dus gebruik kan maken van de in mijn ogen veiligste browser. Waarschuwt zelfs als ik geen https gebruik. Gebruik IE of Edge alleen voor sites die ik toch wil zien, ondanks dat ze van alles van mij willen weten en daarom niet werken in Chrome.
23-09-2016, 07:24 door Anoniem
Door Wisperbird: Dus je gebruikt Linux, want ook windows Geeft jou systeem een uniek ID. Al sinds XP gebruikt het dit systeem. Sinds 10 wordt dat zelfs gebruikt om je een licentie te geven als je upgrade van 7 naar 10. En Windows update ook zonder dat jij dat wil. GoogleUpdate zorgt er voor dat ik de laatste versie heb en dus gebruik kan maken van de in mijn ogen veiligste browser. Waarschuwt zelfs als ik geen https gebruik. Gebruik IE of Edge alleen voor sites die ik toch wil zien, ondanks dat ze van alles van mij willen weten en daarom niet werken in Chrome.

Helemaal mee eens!
En inderdaad, gezien topic starter het inderdaad over Google update .EXE heeft vind ik deze post heel erg naïef, of, heel hypocriet. Als je je zorgen maakt om een proces dat je browser veilig houd, en jouw systeem een id geeft, moet je eens kijken naar de 100 Windows processen die ook altijd draaien, ook jouw systeem identificeren en elke minuut verbinding maken met een externe server.

Als je echt Google chrome om deze reden niet wil installeren, moet je wel Windows verwijderen uiteraard, anders ben je hypocriet of naïef.

Succes!
~ een happy Windows 10 + Google chrome gebruiker.
28-09-2016, 19:14 door Pastafarist
Un-Googled-Chromium: https://github.com/Eloston/ungoogled-chromium
29-09-2016, 15:07 door SomeDuder
Je redenatie is zo lek als een mandje, maar goed, hier kom je vanzelf wel een keer achter.

Om je een bruikbaar antwoord te geven - gebruik simpelweg een VM. Deze kun je wegflikkeren wanneer je hier klaar mee bent of terugrollen naar een eerdere datum. Hangt generieke virtuele hardware onder, dus Google zal hier niet veel aan hebben.
29-09-2016, 15:14 door Anoniem
http://browsershots.org/
29-09-2016, 17:30 door mcb
Zoals sommigen hierboven al aangaven, kan je het best testen in een VM.
Wel VM's installeren met verschillende OS'en er op (1 voor windows, 1 voor linux, 1 voor mac, 1 voor ....) en in ieder OS verschillende browsers.
In de firewalls instellen dat de exe's alleen verbinding mogen maken met het ip adres van je (test)webserver(s).
29-09-2016, 17:30 door mcb - Bijgewerkt: 29-09-2016, 17:31
Oeps, dubbel gepost.
29-09-2016, 18:31 door Anoniem
Ik probeer twee privacy Chrome-clones uit, Epic Privacy Browser en Iridium. In de laatste browser heb ik uBlock Origin en uMatrix geinstalleerd.

Hier zie je dat privacy bijna geen optie meer is: http://www.maxa-tools.com/cookie-privacy.php

In de client kun je nogal iets aanpassen, je kan tor en een vpn gebruiken, maar je bent ook afhankelijk van de verdere infrastructuur, van wat er verder met je data gebeurt op servers, via cdn-clouddiensten, bij je provider, op de aftappunten,
via je andere devices, via je wifi, via je open wifi internet gebruik etc. etc.

Je data profiel kent je waarschijnlijk beter als je jezelf kent. Je wordt getracked, getraced, gevolgd met script en widget, gefingerprint. De enige manier om je privacy en je data niet voortdurend weg te geven is niet gebruik maken van Interwebs, IOT, elektronica, kaarten, enz. enz.

Analoog wordt binnenkort misschien wel verboden, anoniem toegang ook. Privacy bescherming is dus geen optie meer, is veiligheid tegen malware nog te bewerkstelligen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.