image

Bedrijf looft 1,5 miljoen dollar uit voor zero day-lek in iOS 10

vrijdag 30 september 2016, 07:38 door Redactie, 3 reacties

Handelaar in beveiligingslekken Zerodium heeft een nieuwe beloning voor zero day-kwetsbaarheden in iOS 10 uitgeloofd. Onderzoekers die een nog onbekende kwetsbaarheid rapporteren waardoor het mogelijk is het toestel permanent over te nemen krijgen voortaan 1,5 miljoen dollar.

Er moet verder geen interactie van de gebruiker zijn vereist, behalve het bezoeken van de webpagina. Daarnaast krijgen onderzoekers ook betaald als de aanval via sms of mms kan worden uitgevoerd. De kwetsbaarheid moet verder exclusief zijn. Een soortgelijke aanval op Android levert 200.000 dollar op. Zerodium koopt dergelijke kwetsbaarheden in en verkoopt die vervolgens door aan overheidsinstanties.

Eerder dit jaar werden drie zero day-lekken in iOS nog ingezet om de iPhone van een mensenrechtenactivist in de Verenigde Arabische Emiraten te hacken. Ook hij werd naar een kwaadaardige website gelokt die spyware op het toestel installeerde. De aanval werd echter ontdekt en Apple kwam met updates om de problemen te verhelpen. Het technologiebedrijf uit Cupertino lanceerde daarnaast zelf ook een beloningsprogramma voor hackers. Apple betaalt maximaal 200.000 dollar voor het melden van een ernstige kwetsbaarheid.

Image

Reacties (3)
30-09-2016, 15:23 door Anoniem
Bedrijf looft 1,5 miljoen dollar uit voor zero day-lek in iOS 10
Zo te horen had ik de afgelopen decennia al mijn tijd beter kunnen besteden aan de kunst van het hacken van computers
03-10-2016, 10:43 door Anoniem
Hieruit blijkt dus ook dat iOS veiliger is dan Android.
04-10-2016, 15:39 door Anoniem
Door Anoniem: Hieruit blijkt dus ook dat iOS veiliger is dan Android.
Google verhoogt de prijs naar 2 miljoen dollar; "Hieruit blijkt dus ook dat Android veiliger is dan iOS".
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.